Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriel Ehrling Perers: Här är ledartrion som gör sommaren extra svettig för dalapolitikerna

Annons

Tiden går fort när man har roligt och ännu en sommar är här. För regionpolitikerna var det "skolavslutning" redan i veckan. Kommunalt återstår dock flera examensprov innan den politiska terminen är över. I veckan som kommer väntar flera mastiga budgetfullmäktigen i länet.

Och bara för att de politiska församlingarna tar uppehåll gör ju inte samhällslivet det. Tvärtom är sommaren en bra tid att ta sig an viktiga politiska frågeställningar som annars lätt trängs undan av nyhetshändelser med kortare horisont.

Ledarredaktionen sätter stolthet i att året runt hålla det politiska kommenterandet sommarhett. Det är därför med glädje vi presenterar den skribenttrio som kommer att hålla spalterna kokande när vi ordinarie medarbetare tids nog unnar oss lite ledigt. Särskilt nöjda är vi över att presentera tre namn som vi av erfarenhet vet håller riktigt hög klass.

LÄS ÄVEN:

"Frihet, maktkritik, tolerans och en mix av lokalt och globalt" – läs Gabriel Ehrling Perers och Jens Runnberg om hur de ser på ledarsidan

Emma Høen Bustos är vid det här laget ett känt ansikte för tidningens läsare. Hon arbetade på ledarredaktionen hela förra sommaren och var även inne under hösten för längre vikariat. Høen Bustos förenar ett starkt rättvisepatos, jämställdhetsengagemang och stor kunskap kring världspolitiken med ett brinnande intresse för små och stora frågor i den lokala demokratin. Hon missar aldrig en chans att riva i emot kommunalt slöseri. Till vardags arbetar hon med bokförlag och är biträdande redaktör för idétidskriften Liberal Debatt. Høen Bustos kommer att vikariera som politisk redaktör.

Gustav Ericsson var för några år sedan rekordungt moderat oppositionsråd i Hedemora. Sedan lämnade han politiken och partiet. Men det starka intresset för samhällsfrågor fanns förstås kvar och tidigare i år gjorde han premiär som krönikör på ledarsidan. Utöver erfarenheter kring hur de kommunala kvarnarna mal bidrar Ericsson med stor kunskap kring viktiga landsbygdsfrågor som rör sådant som äganderätt, strandskydd och jakt. Han hoppar in med start om knappt en månad.

LÄS ÄVEN:

Något nytt, något gammalt, något lånat, något rött (och blått så klart!) – här är krönikörerna på DT:s ledarsida

Namnet Amelia Andersdotter framkallar vid det här laget viss ångest hos länets riksdagsledamöter. Under vinjetten "Dalabänken" har hon 2017 och 2018 gjort digra genomgångar av vad våra representanter presterat på Helegeandsholmen i Stockholm. Greppet med "betyg", "guldstjärnor" och "bakläxor" har vållat protester från politiker och jubel från läsare. Det är en ordning vi på DT:s ledarredaktion gillar i största allmänhet!

Första delen i serien Dalabänken 2019 rullar ut i slutet av juli.

Spänn fast säkerhetsbältena.

Nu åker vi!

Annons