Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fyror" i Vasaloppsleden

I förra veckan fick sammanlagt 120 fjärdeklasselever från skolor i Älvdalen, Mora och Malungs kommuner en härlig förhöstdag i Vasaloppsterräng. Arrangemanget var ett av många i Hälsoveckan.

Annons

Eleverna fick vandra ungefär sju kilometer i Vasaloppsspåret från skjutbanan i Evertsberg till Evertsbergskontrollen. Efter vägen fanns en tipspromenad och barnen fick också träffa "Gustav Vasa, fika äta korv och dricka blåbärssoppa.

– Ambitionen är att detta ska bli en årligen återkommande aktivitet för att göra Vasaloppsarenan till en än mer levande arena.

– Vi hade en otrolig tur med vädret och det var riktigt lyckat, säger Vasaloppets Mats Rylander. Barnen var glada och nöjda över att få vara ute och gå tillsammans i lugn och ro, lärarna var också nöjda så jag hoppas verkligen att det här ska bli återkommande.

Kommunalråden Kjell Tenn och Nils-Åke Norman från Älvdalens kommun var också med:

– Vi är jättepositiva till det här initiativet att få ut barnen i Vasaloppsarenan och det är också en viktig del i samarbetet mellan kommunerna, sade de bland annat.

Såväl folkhälsoplanerarna som näringslivscheferna från de tre kommunerna fanns också på plats i Evertsberg. Maggie Grundén, näringslivschef i Malung-Sälens kommun sade:

– Ett viktigt samarbete mellan Vasaloppskommunerna och Vasaloppet. Det var ett arrangemang i Vasaloppsklass, det vill säga med kvalitet. Det är viktigt att man fortsätter att driva det här framöver.

Innan avfärd hemåt delades en gåva ut från Vasaloppet till alla barnen.