Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fyror" i Vasaloppsleden

I förra veckan fick sammanlagt 120 fjärdeklasselever från skolor i Älvdalen, Mora och Malungs kommuner en härlig förhöstdag i Vasaloppsterräng. Arrangemanget var ett av många i Hälsoveckan.

Eleverna fick vandra ungefär sju kilometer i Vasaloppsspåret från skjutbanan i Evertsberg till Evertsbergskontrollen. Efter vägen fanns en tipspromenad och barnen fick också träffa "Gustav Vasa, fika äta korv och dricka blåbärssoppa.

– Ambitionen är att detta ska bli en årligen återkommande aktivitet för att göra Vasaloppsarenan till en än mer levande arena.

– Vi hade en otrolig tur med vädret och det var riktigt lyckat, säger Vasaloppets Mats Rylander. Barnen var glada och nöjda över att få vara ute och gå tillsammans i lugn och ro, lärarna var också nöjda så jag hoppas verkligen att det här ska bli återkommande.

Kommunalråden Kjell Tenn och Nils-Åke Norman från Älvdalens kommun var också med:

– Vi är jättepositiva till det här initiativet att få ut barnen i Vasaloppsarenan och det är också en viktig del i samarbetet mellan kommunerna, sade de bland annat.

Såväl folkhälsoplanerarna som näringslivscheferna från de tre kommunerna fanns också på plats i Evertsberg. Maggie Grundén, näringslivschef i Malung-Sälens kommun sade:

– Ett viktigt samarbete mellan Vasaloppskommunerna och Vasaloppet. Det var ett arrangemang i Vasaloppsklass, det vill säga med kvalitet. Det är viktigt att man fortsätter att driva det här framöver.

Innan avfärd hemåt delades en gåva ut från Vasaloppet till alla barnen.