Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyrhjulingsförare förstörde skidspår

Äntligen fanns det ett skidspår vid Mickeltemplets skidstadion i Särna. Men det finns inte längre sedan några lekt med fyrhjulingar i det fina elljusspåret.

– Jag blir så ledsen när jag ikväll såg hur spåret förstörts. En närmare två km lång sträcka av det fem kilometer långa spåret är helt förstört, suckar Särna SKs ordförande Sven Larsson.
Dagen efter var Sven betydligt gladare sedan en av förarna hört av sig och bett om ursäkt.
Efter två tuffa vintrar fanns nu ett skidspår som packats, spårats och fått frysa ihop.
– Jag var ute och sprang i det nu på tisdagskvällen och nu var spåret riktigt fint och klart för att användas, men efter närmare två kilometer så var det helt sönderkört sedan några lekt med en fyrhjuling i spåret på en lång sträcka, säger Sven Larsson.
Särna SK har nu en bra och bred barn- och ungdomsverksamhet som håller på med längdskidåkning.
– Nu ska vi upp till Bruksvallarna med våra ungdomar på träningsläger, men det var så glädjande att vi nu äntligen hade ett skidspår med en bra botten även här i Särna. Samtidigt är det värdefullt för inte bara våra barn och ungdomar utan även för övriga särnabor och turister, säger Sven Larsson.
Men nu kan det dröja innan spåret går att använda igen.
– De som kört med fyrhjulingarna har inte bara kört sönder spåren. De har också rivit sönder hela spårbädden och sprutat upp jord och bark så allt jobb som Bertil Mörk lagt ner på spåret nu är förstört. Nu behövs det ett ordenligt snöfall, för att åter kunna få till elljusspåret, suckar Sven.
– Jag blir så ledsen när någon ska förstöra så här, förhoppningsvis handlar det om okunskap när det fina elljusspåret förstörts så här, säger Sven Larsson.
Svens besvikelse vändes dock när han under onsdagsförmiddagen fick ett telefonsamtal.
– Han som ringde var en av dem som kört i spåret. Han hade läst om händelsen på dt.se och förstod då att de gjort fel. Han bad så väldigt mycket om ursäkt och erbjöd att ställa up och hjälpa till med spårarbete när vi skulle behöva hjälp inför tävlingar, berättar Sven.
– Jag är väldigt glad att han hörde av sig och det är starkt gjort av honom. Han var uppriktigt ledsen för vad de ställt till med men jag är bara tacksam för att han stod för vad han gjort och glad för den hjälp han utlovade inför kommande tävlingar. Så precis som jag trodde så handlade det om någon som kört i oförstånd och inte för att förstöra, säger Sven Larsson.