Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra anhållna för älgstöld

Natten till i onsdags stals en skjuten älgtjur från ett jaktlag i Vansbro. På fredagen anhölls fyra personer misstänkta för stölden.

Efter att ha fått in tips genomförde polisen en husrannsakan på en adress i Vansbro kommun under torsdagseftermiddagen. Där påträffades den styckade älgen och även annat som misstänks vara stöldgods.

Fyra personer, två män och två kvinnor, greps och de anhölls senare tidigt på fredagen misstänkta för stöld och häleri. De satt i förhör under fredagen.

– Hela älgen ska ha styckats i huset, men de ska ha gjort det på övervåningen. Hur de fått upp älgen till övervåningen kan man fundera över, bara fantasin sätter gränser, säger Göran Lekander, vakthavande befäl vid dalapolisen.

I denna artikel framgick tidigare att den stulna älgtjuren hittades när polisen gjorde husrannsakan på en adress i Malung. Det är felaktigt, Vansbro är rätt ort. Av tekniska skäl finns artikeln fortfarande att läsa under Malung/Sälen på dt.se