Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt på gospeljubileum

Gospelkören In Connection hade 5-års jubileumskonsert under lördagen. Gamla sångare från förr deltog i körens uppträdande.
– Det var jättelyckat, säger en nöjd Ganime Stålenhag.

Gospelsångerna varvades med återblickar i körens historia. Ganime Stålenhag tog initiativ till kören juli 2007. Sedan dess har vissa lämnat och andra tillkommit men under lördagen återvände flera för att sjunga med kören.

Numera består ensemblen av nio sångare och fyra musiker. Det låter inte mycket för en kör fast trycket i sången var likvärdigt med många fler.

– Vi arbetar nästan som ett rockband. Vi är inte så många så alla är delaktiga när vi repar in nya låtar och det blir alltid en gemensam produkt. Till skillnad från stora körer där det oftast är körledaren som styr och ställer, säger Ganime Stålenhag.

De sjöng en första akt och sedan var det en fikapaus som Ganime Stålenhag beskriver som så pass trevlig att den tog lite för lång tid. Det var inget som bekymrade publiken som kom i gång i andra akten. Konserten började klockan 18 och fortsatte fram till efter klockan 21.

– Publiken känner igen oss och har sett oss förut. Det gjorde att de var med i konserten så att det kändes som en gospelkonsert i USA, säger Ganime Stålenhag.