Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt framför skärmarna på LAN

Helgens Lan gav arrangörerna mersmak.
– Vi har bra draghjälp från Dreamhack som lånar ut nätverksutrustning och datorer, säger arrangören Mickael Jonsson.

Slutsålt och runt 200 deltagare. Det gjorde arrangerande Mickael Jonsson från föreningen e-sport Dalarna nöjd. Efter 24 intensiva timmar från klockan 20 på lördagen till 10 dagen efter var det en trött men tillfreds arrangör som talade med DT.

– Det har gått superbra. Förutom deltagarna med biljett sålde vi också dagbiljetter till biografen där vi visade matcherna. Det har varit ett gäng föräldrar där och tittat, berättar Jonsson.

I biljetten till KurBits, som arrangemanget hette, ingick datorplats med stol och nätverksuttag. Deltagarna kunde sedan spela spel, umgås kring och i datorerna och titta på e-sport, alltså tävlingar i datorspel.

Turneringar i två spel hölls under KurBits. I Counterstrike vann laget Tacoklubben från Hedemora. Tony Jansson från Djura tog hem segern i Hearthstone.

Turneringarna visades i biografen i Folkets hus i Säter. Folkets hus var också medarrangör.

En föreläsning om ungdomars spelvanor var öppen för alla på lördagförmiddagen.

Föreläsare var Patrik Hillerström, som bland annat arbetat i spelbranschen.

Arrangörerna är måna om att informera om datorspelande.

– Jag är född 1978. Jag tror att mina föräldrars generation är den sista som är oförstående inför det här. De undrar kanske varför vi inte går ut och leker som de gjorde. Vi vill att föräldrar ska veta att det finns spelberoende, men att allt spelande inte är ett beroende, säger Mickael Jonsson.