Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full snurr på Grönland i helgen

/
  • När vi flyttade in höstmarknaden i centrum förra året blev det succé och vi fortsätter därför på samma plats även nu till helgen. Det blev en lyckad satsning säger Göran Eriksson i Malungshandlarna, marknadsgeneralen Evert Ryen och affärsinnehavaren Elisabeth Ståhl här på gågatan i centrala Malung som blir marknadsplats.  Foto: Sören Haga
  • Full fart i dagarna två, dags för Malungs höstmarknad.  Foto: Anders Mojanis/arkiv

Annons

- Vi har ungefär lika många handlare som förra hösten och jag tror att det kommer att bli en bra höstmarknad också i år, säger marknadsgeneralen Evert Ryen som hållit i Malungs Marknad såväl vår som höst under drygt 15 år.

Marknadsområdet ligger efter gågatan - Lisagatan - liksom delar av Postgatan och en del sidoutrymmen och det kommer cirka 100-talet marknadshandlare.

Arrangörerna MIF fotboll och MIF Hockey- var nöjda med utfallet från förra höstmarknaden och minst lika nöjda var också affärsmännen.

- Det är ingen tvekan än att flytten av höstmarknaden in i centrum av Malung blev ett lyft för oss alla, säger Göran Eriksson ordförande i Malungshandlarna och han får stöd av de andra affärsidkarna.

- Vi konstaterade att det här blev en mycket bra helg rent försäljningsmässigt och här hade vi också extra öppethållande och det är utan tvekan en av årets bästa helger för handeln i centrum.

- Det mesta kommer att finnas vid årets höstmarknad. Men något som det brukar vara extra stor åtgång på är bland annat rökt fisk, blommor, kläder och hantverksarbeten säger Evert Ryen.

Naturligtvis blir det också ett tivoli på marknadsområdet.

Mer läsning

Annons