Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart inför premiären

/
  • Linda Byman och Anders Nohrstedt i en sketch som handlar om Ludvika stadslopp. Den 26 april blir det premiär och sedan blir det ytterligare fyra föreställningar.
  • Björn Forsberg, till vänster, i en scen tillsammans med William C Woxlin.
  • Regissören William C Woxlin säger att humorn i nya revyn är lite råare.

Den 26 april är det premiär för Teaterslagets senaste skapelse "Lite råare – nu i 3D".
– Humorn följer samma linje som föregångaren, men nu är den lite mer surrealistisk, säger regissören William C Woxlin.

Annons

I november började arbetet så smått med den nya revyn och efter ett uppehåll satte man i februari i gång på allvar med "Lite råare – nu i 3D". Och nu är repetitionerna i full gång och kommer så att vara fram till premiären.

– Vi har lyckats få in en sketch om 3D och därmed hakat på biograftrenden, säger regissören William C Woxlin med ett leende.

Teaterslaget utlovar en revy där man som i föregångaren skämtar om sådant som många i dag anser vara jobbigt att tala om.

– Det blir många olika nivåer på humorn. Några kanske skrattar åt kläderna, andra åt repliker eller skeenden. Ingenting får bli tabu, man ska kunna skämta om allt, yttrandefriheten ska försvaras, säger manusförfattaren Anders Nohrstedt.

Många karaktärer kommer att dyka upp på Teaterslagets scen i huset vid Köpmansgatan, som Ulf E Bitter, Anna Gladh, privatdeckarna Holmen och doktor Hattson, professorn och Maria för att nämna några.

Humorn är av tre olika karaktärer enligt producenten Linda Byman:

Den direkta, som man skrattar åt här och nu. Den finurliga, som tar en liten stund men som får en att le inombords och den underliggande som du troligtvis inser ett bra tag senare.

– Den här gången har vi också sysslat mycket mer med kostymer och det är roligt, påpekar Linda Byman.

Regissören William C Woxlin ville gärna ge aktörerna en eloge och han framhöll också att Teaterslagets verksamhet blomstrar.

– Vi har flera grupper i gång.

Annons