Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart i Österå

Full fart blir det i morgon lördag vid Falu Brukshundklubb i Österå.
Där anordnas officiell agilitytävling för första gången på många år.

- Agility är den snabbast växande hundsporten i vårt land, och den utövas av människor i alla åldrar med många olika hundraser, säger tävlingsledare Eva-Lena Lindström Broberg.

Både hon och Meta Helgesson är utbildade tävlingsledare för officiella arrangemang, men i morgon jobbar Meta med hinder och annat praktiskt.

- Runt 170 starter, med hundar från hela Mellansverige, kräver en del av oss som arrangör, och sammanlagt är ett 20-tal personer engagerade, berättar Meta Helgesson.

De deltagande hundarna på lördag tävlar i klass ett och två. Alla ägare är medvetna om att man kanske inte kommer runt banan, men ingen deppar för det.

- Klass ett är nybörjarklassen, och med tre pinnar för bra resultat i den klassen kan hunden flyttas upp en klass, förklarar Meta Helgesson.

Agitlity är inte bara en populär sport bland utövare. Det är också härlig publiksport, då åskådarna kan följa hundarna längs hela banan.

- Alla intresserade hundvänner är naturligtvis välkomna att titta på. Det är gratis och vi håller på i stort sett hela dagen, summerar Meta Helgesson.