Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart i klassisk längdklubb

Särna SK är en av Sveriges klassiska längdskidklubbar med den rad stora namn genom historien. Efter många år med tynande tillvaro har längdsporten i Särna nu åter tagit full fart. I helgen var klubbens unga skidåkare på läger i Bruksvallarna och det tillsammans med svenska längdlandslaget.

Det var förra vintern som längdintresset tog fart i Särna. Inför den här säsongen har klubben haft omkring 25 aktiva i försäsongsträning och av dessa deltog 20 aktiva vid klubbens träningsläger i Bruksvallarna.

– Vi hade lite otur med vädret, men det satte inte ner de ungas humör, säger ledaren Sven Larsson.

Sven, med sitt brinnande intresse för idrott, är en ovärderlig resurs i Särna.

– Men utan alla föräldrar som ställer upp så skulle det inte fungera, säger Sven ödmjukt.

I Bruksvallarna fick de unga åka i välpreparerade skidspår, men framförallt fick de unga träffa landslagets skidstjärnor och inte nog med det.

– Längdledaren Robin Johansson bad att vi skulle vara med i en liten skojfilm där våra unga skidåkare skulle agera norska skidåkare. Så de fick vända mössorna bakfram så inte vår klubbsymbol syntes, sedan skulle Ida Ingemarsdotter och Daniel Richardsson försöka åka förbi dem, berättar Sven.

För de unga särnaåkarna blev det en upplevelse, men också att få träffa landsslagsstjärnorna som genröst ställde upp och skrev autografer och samtidigt tände en dröm hos många av de unga om att själva en gång nå landslaget.

För Särnas unga skidåkare blir det nu snart tävlingspremiär när det i månadsskiftet är dags för Idre- och Särnatävlingarna på Idre Fjäll.

– Där räknar vi med att de flesta av våra unga åkare ska vara med och för många blir det då tävlingsdebut, säger Sven Larsson.