Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fruktansvärt besviken"

Annelie Svensson från Grästorp i Västergötland är en av alla föräldrar som just fått reda på att hockeyskolan i Leksand nästa sommar inte blir av.

– Jag är så fruktansvärt besviken på Leksands IF och jag är inte ensam!

– Vår familj har i alla år försvarat föreningens olika ageranden, men den här gången är det stopp. Att stänga hockeyskolan är allt annat än genomtänkt.

Sommaren 2013 skulle bli den bästa. Familjen Svenssons pusselbitar föll äntligen på plats och sonen Linus skulle få gå på Leksands IF:s hockeyskola - något han önskat sig sedan han var riktigt liten.

När kombinationen hockey och konfirmation dök upp valde han till och med att avstå från hockeyläger i somras - allt för att ha råd med två veckors vistelse som den kombinationen innebär.

– Nu är det bara att avboka campingplatsen och säga till släkten att ställa in resan till Leksand som de skulle göra för att vara med på Linus konfirmation. Det betyder att ytterligare åtta familjer inte kommer till orten, säger hockeyföräldern Annelie Svensson.

– Jag tror inte Leksands IF har en aning om hur illa beslutet att stänga hockeyskolan egentligen är. Det drabbar våra barn, men också näringen i Leksand, fortsätter hon.

Annelie Svensson har varit i kontakt med flera personer i Leksands IF:s ledning för att höra varför man inte kan ordna så att hockeyskolan kan genomföras nästa sommar.

– Jag får olika förklaringar från allihop, men alla svar landar till slut i ekonomin. Men jag menar att beslutet att stänga hockeyskolan verkar vara ett hastverk. Man ser inte ut att ha tänkt igenom vare sig alternativ eller konsekvenser, säger hon.

– Varför gjuter man till exempel inte en betongplatta i LRF-hallen under våren så att den hallen sen kan användas till hockeyskolan?

Sonen Linus har uppmanats att åka till Fiskens hockeyskola i Furudal och återkomma till Leksand 2014.

– Men när man säger så har man inte förstått vad det handlar om. Han vill spela hockey och konfirmera sig i Leksand. Det är det som är grejen. Och att vänta ytterligare ett år till 2014 - vem vet hur han känner det då? Det funkar inte.

Annelie Svensson är så ledsen och så besviken att Leksand helt mist sin attraktionskraft.

– Jag kommer säkert att åka till Leksand någon gång i framtiden, men det kommer att ta många år innan jag väljer att komma tillbaka. Jag är så fruktansvärt besviken - det är vi allihop i familjen.