Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frostigt läge mellan f1-stjärnor

Annons

McLaren har världens två bästa förare i sitt stall. Frågan är hur länge till. Nykomlingen Lewis Hamilton berättar för engelska BBC att han och världsmästaren Fernando Alonso inte kommer överens.

Spanjoren Alonso har tidigare under säsongen kritiserat stallet för att favorisera Hamilton och i Ungern fördjupades klyftan mellan huvudkonkurrenterna om VM-titeln.

Alonso dröjde avsiktligt vid ett däcksbyte och hindrade Hamilton från att köra sitt sista kvalvarv, troligen som hämnd för att Hamilton brutit mot stallordern att släppa Alonso framför sig i början av kvalet. Spanjoren bestraffades med att starta fem placeringar längre bak än den pole position han körde till sig _ och hade ingen chans på segern.

Den spanska tidningen Marca skriver att Alonsos far, tillika agent, Luis Garcia-Abad hade ett samtal med Renaultchefen Flavio Briatore efter söndagens lopp. Regerande världsmästaren Alonso lämnade Renault för McLaren inför denna säsong och det franska stallet har inte lyckats i detta års VM. Till tidningen säger Alonso att han inte vet i fall han ska stanna i McLaren eller inte.

Lewis Hamilton leder VM-serien med sju poäng före Fernando Alonso när sex deltävlingar återstår.

TT

Mer läsning

Annons