Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivilliga sökes till Torgåsbranden: "Det är lite tyngre jobb"

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Malung-Sälens kommun efterlyser frivilliga vid branden utanför Torgås.
Totalt behövs 15 personer för tre skift som går ut på att dra brandslangar och hjälpa till med släckningsarbetet.

Annons

För tillfället behövs fem frivilliga till ett pass från klockan 20 på fredagskvällen fram till klockan 8 på lördag morgon.

Lika många personer behövs till två skift under lördagen och natten till söndagen. Tiderna som gäller är 8-20 på lördag samt 20-08 mellan lördag och söndag.

– Det handlar om att dra slang och släcka och bevaka. Det är lite tyngre jobb som behövs, säger Anders Löwenberg, kommunikationsstrateg vid Malung-Sälens kommun.

Anmälan kan skickas till rcb@malung-salen.se. Frivilliga uppmanas att skicka kontaktuppgifter och uppge vilket pass de kan tänka sig att hjälpa till under.

Uppdatering: Läsare som anmält sig som frivilliga har hört av sig till tidningen, då de mötts av ett autosvar om att en tjänsteman har semester. Malung-Sälens kommun skriver på sin Facebook-sida att flera mottagare till mejladressen finns uppsatta. En av dem har semester vilket resulterar i ett autosvar.