Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt fram för brott

Senaste tiden har vi återigen fått exempel på den svenska rättsrötan! En bestulen åkare i Björbo utför själv en fullständig utredning och överlämnar underlaget till de så kallade rättsvårdande myndigheterna för ingripande och förväntade påföljder för de kriminella. Så vad hände?

Jo, åklagarmyndigheten skriver av målet, eftersom flera personer var inblandade i gärningarna och för att det inte gick att fastställa vem som gjort vad, då de misstänkta inte tagits "på bar gärning".

I de kriminella kretsarna är budskapet klart: Se till att vara minst två personer när brott begås, då är du fri som fågeln; den svenska rättsapparaten i ett nötskal. Ärendet nedlagt och åklagarens statistik tyngs inte av ett icke slutfört mål. Byråkratin har segrat liksom de kriminella. Däremot katastrofalt för allmänhetens fortsatta tro på Sverige som en rättsstat!

Lars T. Oscarson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare