Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt fram för agility och hästsport

Både hästar, hundar och Lindanbor verkade stortrivas när Lindans bystugeförening invigde en kombinerad rid- och agilitybana. Tanken är att banan ska skapa liv och trivsel i byn och för detta har föreningen fått ett EU-bidrag på 126 000 kronor.

Annons

Hundarna sprang som tokiga, hästarna uppträdde elegant och Lindanborna åt tårta i gräset. Det är den ungefärliga bilden av invigningen av den kombinerade rid- och agilitybanan i Lindan på tisdagskvällen. Och så klipptes det ett band förstås - även om banan varit i bruk en månad. På platsen fanns tidigare en hockeyplan som knappt användes, så därför verkade de flesta eniga i att banan är ett lyft för byn.

– Det här blir en samlingsplats i byn, sade Johanna Roth som åt tårta med sonen Sebastian.

I gräset en bit bort satt Barbro Ridderström.

– Jag har både hästar och hundar så den här banan kommer jag att använda mycket, sade hon.

Nu planeras både dressyr- och agiltykurser på platsen och föreningen väntar på intresseanmälningar för dessa.

I Lindan och byarna runtomkring finns mycket hästar. Vid en snabb beräkning kom några deltagare fram till att det måste finnas ungefär 40 hästar.

– Det här är jätteroligt för nu kan vi få hit tränare. Annars måste vi åka till Övre Svärdsjö och det är ungefär en och en halv mil bort, sade Johanna Södersten som satt ovanpå hästen Corall.

Bystugeföreningens sekreterare var så klart glad under invigningen och förklarade satsningen:

– Vi ville göra något för ungdomarna här ute, sade sekreterare Katarina Jernberg.