Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Licensjakten på varg väntas starta under onsdagen – "Allt tyder på det"

Allt tyder på att licensjakten på varg kan starta under onsdagsmorgonen, det säger Christer Gruhs, länskommunikatör för Jägareförbundet i Dalarna.

Annons

Licensjakten på varg skulle ha inletts under måndagen, men på grund av snöbrist har starten skjutits upp. Nu ser det dock ut att bli ändringar på det, då SMHI utfärdat en klass 1-varning i Dalarna.

– Eftersom det verkar komma mycket snö i morgon så pekar allt på att jakten kommer att kunna starta, allt tyder på det, säger Christer Gruhs, länskommunikatör för Jägareförbundet i Dalarna.

SMHI har varnat för ca tio centimeter snö, men även om det inte skulle bli så mycket kommer vargjakten ändå kunna blåsas igång.

– De som har hundar som spårar vill ha minst tre centimeter snö, så att det blir ett litet täcke. Så är det bara tre centimeter så körs det igång.

Finns det någon risk för att det blir för mycket snö?

– Ifall det blir ett ihärdigt oväder kan det bli så att passkyttarna inte ser vilket djur som kommer och då kan man behöva blåsa av. Men det är ett beslut som tas på plats då. Nu har jakten skjutits upp så många gånger, så det ska mycket till om den inte kommer igång i morgon.

LÄS MER:

Efter överklagan – licensjakten på varg blir av

Vargjakten skjuts upp – igen

Mer läsning

Annons