Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen varg påträffad vid helgens jakt

Under helgen samlades jägarna vid Orsenreviret för att fälla årets sista varg på licensen. Men det blev mest en väntan och nu blir det ingen jakt innan det kommer nysnö.

Annons

Tanken var att den varg som återstår på licensen för årets vargjakt skull fällas i helgen. Jaägarna samlades för att ringa in den i det område den antas befinna sig, Mellan Björbo, Nås och Lindesnäs.

Det är en tik som är kvar av året tilldelning och det handlar om den sista i reviret som jägarna försöker hitta och skjuta. Länsstyrelsen har beslutat att reviret ska tömmas helt på varg, eftersom allt tyder på att det finns inavel i de djur som ingår i reviret.

Jägarna samlades, men någon riktig jakt blev det inte eftersom de som spårar inte hittade något rikitgt spår. Problemet är att det inte kommit nysnö i området på ett tag och därmed finns det inga färska spår att gå på.

Nu har Jägarna beslutat att avvakta tills det kommer nysnö och då ska det förhoppningsvis finnas spår de kan gå på och därmed avsluta årets jakt. Jägarna har på sig fram tills den 15 februari att genomföra jakten.

Totalt var tilldelningen sex djur i reviret, av dessa har en vuxen hane skjutits och fyra valpar.

Mer läsning

Annons