Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna gör unik kyrkklättring – "Jag blir lite av tittarnas avatar"

Nu ska svenskarna kunna kliva in i huvudet på Anna Lundh, från Gesunda.
På onsdag 16 november kan betraktaren via den nya tekniken Emotional Reality kliva in i 29-åringens huvud och få en inblick i hur det känns att klättra upp till tornet på Sundbybergs kyrka.

Annons

Anna Lundh gillar höga höjder.

– Med hjälp av en GoPro-kamera på min hjälm samt olika sensorer kopplade till min kropp kommer människor att kunna ”stiga in i mitt huvud” och få vara med när jag klättrar, säger Anna Lundh.

– Människor kommer även att få uppleva mina känslor, som hjärtslag och svett. Det jag ser är detsamma som de som följer min klättring upplever, jag är deras ögon, fortsätter Anna.

Det är genom ett nytt experiment som kan svenska folket under oktober-december 2016 stiga in i flera personers huvuden med hjälp av tekniken Emotional Reality.

Tidigare kunde man följa superstjärnan Joel Kinnaman när han övade inför en ny roll.

Tittarna ska få en känsla av hur det är att klättra uppför Sundbybergs kyrka.

Nu är det alltså Anna Lundhs tur att förmedla en cirka 30 meter hög klättring och de känslor som det innebär. Detta går att uppleva i en livesändning klockan 13.30 via sajten tele2.se/nojdigmedmer.

–Det jag kommer att göra är att bjuda "publiken" på lite utsiktsbilder samtidigt som jag jobbar, säger Anna.

Det här med kameror är för övrigt inget nytt för henne.

Anna Lundh var med i Robinson både 2009 och 2012 och har även figurerat i andra sammanhang, typ fångarna på fortet.

– Jag blir lite av tittarnas avatar, säger Anna.

Via uppkoppling och en speciellutrustning kommer man kunna se allt som Anna är med om under sitt klättringsäventyr.

Hon ska ha en hjälm med GoPro-kamera på huvudet och sensorer på kroppen.

Tanken är att tittarna ska känna hennes känslor, puls, adrenalinpåslag och svettningarpå nära håll.

Säkerhetsbilden är allt i arbetet på höga höjder betonar 29-åringen från Gesunda.

Anna Lundh jobbar på C2 Vertical Safety i Uppsala som är experter på höghöjdssäkerhet. Där jobbar hon bland annat som instruktör på deras utbildningscenter som är ett av Europas främsta.

Hon är också ute på en del andra höghöjdsjobb ute hos kunder, som exempelvis detta på Sundbybergs kyrka. Detta varvat med kontorsjobb.

– Planeringen inför ett sånt här jobb börjar redan på kontoret. Det ska göras en noggrann arbetsförberedning innehållandes bland annat riskanalys och räddningsplan. Vi har även varit och rekat på plats, förklarar Gesundakullan.

–Säkerhetsbiten är allt. Det sker för många tragiska, onödiga fall- och höghöjdsolyckor där ute som kunnat undvikas om företagen tog sitt ansvar ochsåg till att de som arbetar på höjd har rätt kompetens och utrustning.

Vad är viktigast att tänka på inför klättringen på Sundbybergs kyrka?

– Planering, kommunikation och säkerhet, betonar Anna Lundh.

På onsdag kan vi alltså krypa in i huvudet på Anna Lundh, med skräckblandad förtjusning...

2009 och 2012 var Anna Lundh med i Robinsons.

FAKTA: Så följer du Anna Lundhs kyrkklättring

Livesändning: tele2.se/nojdigmedmer

Anna Lundh instagram: annalundh

C2 Vertical Safety AB

www.c2safety.com

FAKTA:Personer som svenskarna kan stiga in i huvudet på

Cristina Stenbeck, affärskvinna, 22 november – Hon är huvudägare i Kinnevik AB, ett av de största familjeföretagen i Sverige. Man kommer kunna kliva in i hennes huvud under världens största (tusentals personerkan stiga in i hennes huvud) affärsfika med andra kända entreprenörer.

Nor Daoud, driftförrare, 1 december – En palestinsk raceförare och Mellanösterns enda kvinnliga driftförare. Folk kommeratt vara i hennes huvud när hon kör drifting på en racerbana i Dubai.

Leo Sewell, skräpkonstnär, 5 december – Leo är en amerikansk skräpkonstnär. Hans samlingar av återvunnet material finns på över 40 muséer och privata samlingar runtom i världen.

Paret Hante, julfantast , 15 december – Richard och hans man Pehr är Sveriges största julälskare. Varje år syns de i media och visar upp sitt tokgalna och extravaganta julpynt. Vi kommer kunna stiga in i deras huvuden när de sätter ihop årets ”jul-bonanza”.

Mer läsning

Annons