Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galans drottning

/
  • Sanna Kallur var der stora affischnamnet i GE Galan och vann 60 meter häck på 7,94. Därmed är Sanna fortsatt obesegrad under 2007 och storfavorit till att försvara sitt EM-guld i Birmingham om drygt en vecka. Foto: Scanpix
  • I fokus. Sanna Kallur var det stora affischnamnet i GE Galan och vann 60 meter häck på 7.94. Därmed är Sanna fortsatt obesegrad under 2007 och storfavorit till att försvara sitt EM-guld i Birmingham om drygt en vecka. Foto: Maja Suslin/Scanpix

Annons

Det stora genombrottet i fjol med EM-guld och Jerringpris innebar att Sanna definitivt tog steget in bland svensk friidrotts allra största.

Och när GE Galan avgjordes i går kväll var hon det stora affischnamnet, vilket innebar att hon prydde omslaget på tävlingsprogrammet och att hennes gren, 60 meter häck, avslutade hela galan.

Sanna gjorde inte publiken besviken utan vann på 7.94, nio hundradelar sämre än hennes världsårsbästa, men ändå hennes näst bästa tid någonsin i Globen.

Hon hade 7.88 när hon vann 2005.

– Men banorna i Stuttgart där jag gjorde 7.85 är erkänt snabba, så jag är ändå nöjd med 7.94 med en halvdålig start.

Sanna var en bit efter Perdita Felicien, hennes före detta träningskamrat från åren i USA, till en början men i mål var kanadensiskan slagen med åtta hundradelar.

– Jag har inte tävlat så mycket mot Perdita de senaste åren och det känns förstås lite extra att få besegra henne. Tidigare fick jag alltid stryk av henne och åren 2002 och 2003 var hon ju nästan oslagbar.

Hittills under 2007 är Sanna oslagbar, fyra starter har gett henne fyra segrar och hon är storfavorit att försvara EM-guldet i Birmingham den 2 mars.

– Kroppen känns jättebra, nu fattas det bara att få allt att fungera samtidigt. Jag tror det kärvs under 7.90 för att vinna EM-guld och jag hoppas att jag kan göra åtminstone ner mot 7.85.

Vilka blir dina farligaste konkurrenter i EM?

– Antonova, Bolm och Alozie, som alltid höjer sig rejält när det bli mästerskap.

I går var Antonova slagen med elva hundradelar av Kallur och Alozie ytterligare tolv hundradelar bakom.

Innan EM avgörs SM i Göteborg kommande helg och där blir det inget dubblerande för Sanna, som ändrar i ursprungsplaneringen och väljer bort 60 meter slätt.

– Det var bara en känsla jag fick att strunta i 60 meter, förklarar hon.

Räkna dock med guld för Sanna både i SM och EM.

Enda skillnaden är att det kommer att gå betydligt snabbare i Birmingham.

Faktaruta:

Kallur i Globen

Susanna Kallurs placeringar och tider på 60 meter häck i Globen-galan:

2003: Etta – 7.97

2004: Tvåa – 8.00

2005: Etta – 7.95

2006: Etta – 7.88

2007: Etta – 7.94

Mer läsning

Annons