Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrott på schemat hela dagen

Mellanstadieeleverna på Kungsgårdsskolan hade en heldag som friidrottare i och med den årliga friidrottsklasskampen på Säters IP.
– Alla elever är med och tävlar i alla grenar. Det viktigaste är att de deltar och höjer klassens snittpoäng, säger idrottsläraren Josephine Göransson.

Måndagen gick i friidrottens tecken för mellanstadieeleverna på Kungsgårdsskolan. Hela dagen hade vikts åt en friidrottsklasskamp på Säters IP. Eleverna tävlade i 60 meter, 800 meter, längdhopp, höjdhopp, kulstötning och kast med liten boll för att samla ihop poäng till sin klass.

– Och sedan avslutar vi dagen med en stafett, där sexorna får springa lite längre än femmorna och fyrorna, så att det ska bli jämnare. Alla elever är med och tävlar i alla grenar. Om de inte vill springa så kan de gå i stället. Det viktigaste är att de deltar i grenarna och höjer klassens snittpoäng. Sedan räknar vi ut klassernas snittpoäng i en stor tabell med handikappsystem, berättar Josephine Göransson.

Under tisdagen hade lågstadiet på Kungsgårdsskolan och Prästgärdsskolan prova-på-friidrott på IP.

– Men de var bara hit och provade på de olika grenarna. Det blir först i fyran som det blir friidrottklasskamp för dem, säger Josephine Göransson.

Tre av de unga friidrottarna var Oscar Tranback samt syskonen Hampus och Casper Östberg. Trion hade dock lite olika svar på vilken som är deras favoritgren inom friidrotten.

– Jag tycker att längdhopp är den roligaste grenen, säger Hampus Östberg.

– Jag gillar höjdhopp och 60 meter bäst, säter Casper Östberg.

– Längdhopp och kast med liten boll är mina favoritgrenar, säger Oscar Tranback.

Efter heldagen på Säters IP skulle killarna bara hinna hem och vända innan det var dags för nästa aktivitet.

– Det är hockeyträning för oss i kväll, vi spelar i samma lag, berättar Hampus Östberg.

Orkar ni med att spela ishockey efter all friidrott i dag då?

– Jodå, det blir inga problem, svarar killarna med en mun.