Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida Hallgren/Alive glänste på hemmaplan

I helgen genomfördes Dalarnas största dressyrmeeting med över 250 starter på Sveden som arrangerades av Falu RS och Svedens PK.
Frida Hallgren från arrangörsklubben Falu RS stod för helgens enda hemmaseger när hon och hästen Alive vann klassen Msv B:4 på finfina 69 procent. De har en spikrak utveckling uppåt i klasserna och ska om några veckor debutera i MsvA:1.

Tävlingen genomfördes på dubbla banor med både lokala och regionala klasser både ute och i det stora ridhuset. Dock ställde lördagens skyfall och regn till det, så tävlingen fick flyttas in även för lokala klasserna på söndagen.

– Tur att vi har en anläggning med dubbla ridhus, så vi hade alternativ när utebanan stod under vatten när vi kom dit på söndag morgon, säger Lena Sterner, tävlingsledare.

Det var många bra ekipage som deltog, och i de högsta klasserna fick hemmaklubbens Emma Mattisdotter placeringar med sina hästar Cocu och Chanel.

Meetingpriset vanns också av en Falu RS-ryttare, Sara Johansson på Glitter.

Förra året var meetinget det största i Dalarna och även i år slogs det rekordet.