Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friberg totaltrea i SM – hoppas på Svenska rallyt

Rallytalangen Robin Friberg från Ludvika blev tvåa i SM-epilogen och knep därmed sin första SM-medalj i värstingklassen Trimmat 4WD. Han blev totaltrea.
– Jag hade högre målsättning inför säsongen men det har varit en del strul och därför är jag ändå nöjd, sade Friberg till Sporten.

Rally Uppsalas första sträcka var ingen höjdare för Ludvikaföraren. Han tappade nästan 17 sekunder på totalvinnaren Jerker Axelsson (som också vann SM totalt, före Mats Jonsson och Friberg). Marginalen till Axelsson blev till slut 23,6 sekunder.

– Jag fick inte alls till det på första sträckan, det var en dålig sträcka helt enkelt. Men jag slog Jerker med 14 sekunder på en senare sträcka, sade han.

Tyvärr fick Friberg turboproblem under lördagen och körde merparten av avslutningsdagen med reducerad effekt i motorn.

– Med tanke på det har jag hängt med riktigt bra.

I sammanhanget är det viktigt att komma ihåg att Friberg redan i utgångsläget har ett effektunderläge i sin bil, jämfört med till exempel Jerker Axelssons bil.

2015 var första året för Friberg i den nya Citroën DS3-bilen.

– Äntligen känns det som vi hittat rätt med bilen, tyvärr tog det längre tid än vi hoppats på. Synd att säsongen är slut nu.

Hur ser planerna ut framöver?

– Jag tror inte att det blir någon mer tävling i år. Vi ska sätta oss ner och fundera över vad vi ska göra nästa säsong. Helst skulle jag vilja köra mera utomlands.

Svenska rallyt?

– Det vore väldigt roligt om vi fick ihop det till den tävlingen.

I övrigt blev Thomas Thunström, Ludvika MS, femma både i tävlingen och totalt. I klassen Trimmat 2WD tvingades Ludvikas Tobias Johansson bryta. Samma öde drabbade Borlänge MK:s Steen Skodborg i Trimmat 4WD.

Daniel Röjsel, SMK Dala, körde in på andra plats i JSM Trimmat 2WD. Han blev totalfyra i klassen.