Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friberg byter klass i SM

Fjolårssäsongen vill Robin Friberg, 22, helst glömma.
Nu kan DT-sporten avslöja att Ludvikatalangen byter klass och tar upp kampen med tungviktarna i de trimmade fyrhjulsdrivna bilarna.
– Det här kan bli kul som helst, säger han.

Annons

Svenska rallyt har inletts och Robin Friberg är en av många åskådare som följer folkfesten på plats. Samtidigt är längtan efter att få köra själv stor.

– I fjol åkte jag med som kartläsare i den historiska klassen och tidigare har jag även kört delar av Svenska rallyt när det ingick i SM, säger Friberg.

Han är full av revanschlust efter en fjolårssäsong, där det mesta gick snett.

Det började visserligen bra med en tredjeplats i SM-sprinten i Falun och seger i första SM-deltävlingen, Vinterpokalen i Sandviken.

Resten vill Friberg helst glömma.

– Jag bröt fyra SM-tävlingar i rad av olika anledningar och den sista stod jag över.

Efter en arbetsam vinter blev det nyligen klart att han lämnar grupp N och i stället tar steget in i den trimmade klassen.

I väntan på den nya bilen startar han med en grupp N-bil i den trimmade klassen i SM-premiären i Östersund den 28 februari.

– Vi klassar om den och förhoppningen är att vi ska kunna plocka några poäng, säger Friberg.

Robin Friberg är fortfarande hemlighetsfull när det gäller den nya bilen som han räknar med att köra i säsongens andra SM-deltävling, Kolsvarundan den 13 juni.

– Jag törs inte riktigt avslöja vad det är för bil än. Det återstår några detaljer och jag har en del möten i nästa vecka.

Men det låter som att det är "något bra" på ingång?

– Ja, verkligen, det här kan bli hur kul som helst.

Huvudmålet är SM-serien. Möjligen blir det också någon start utomlands.

– Det viktigaste är att jag lär mig bilen. Sedan får vi se vilka dörrar som öppnas.

Till sist, vem tror du står som slutsegrare i Svenska rallyt?

– Sebastien Ogier. Han känns oslagbar, men jag hoppas på Jari-Matti Latvala.

Tipset gav Friberg till DT-sporten innan rallyt hade börjat. På fredagsmorgonen körde dock fransmannen bort sina chanser till slutsegern när han åkte av vägen på den åttonde sträckan och tappade omkring fyra och en halv minut.