Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från misstankar om grov misshandel

En 24-årig man från Borlänge som stått åtalad för att grovt ha misshandlat en 25-åring från Gagnefs kommun på Hällsjövägen i Borlänge 2009 frias av Falu tingsrätt. Däremot döms han för ett fall av narkotikabrott.

Annons

I det åtal som väcktes mot Borlängebon hävdades att tillsammans med andra utförde misshandeln av 25-åringen som blev slagen i huvudet med en flaska och dessutom både sparkad och slagen både på kropp och i huvudet när han låg på marken. Misshandeln ledde till frakturer, sår och förlamning i delar av ansiktet.

23-åringen nekade till brottet, men tre vittnen skulle enligt åtalet kunna styrka gärningspåståendet. I åtalet yrkades också på att 24-åringen skulle betala ett skadestånd med sammanlagt 57 866 kronor till den misshandlade.

Både målsägaren och de tre vittnen som åberopades påstod sig ha känt igen 24-åringen som en av de som gav sig på 25-åringen. Ingen har dock med säkerhet kunnat peka ut honom som den som inledningsvis slog ned honom med en flaska mot huvudet.

Vidare konstaterar rätten att det var relativt mörkt på platsen och att gärningsmännen beskrivit om mörkt klädda och att de dessutom haft huvorna uppfällda på sina huvtröjor.

När det gällt vittnenas beskrivning av gärningsmannen konstaterar rätten också att den stämmer dåligt överens med 24-åringen och att det även i övrigt finns en rad frågetecken.

Sammantaget finner tingsrätten det därför inte ställt utom allt rimligt tvivel att 24-åringen begått misshandeln. Han frias därför på den åtalspunkten.

Han döms dock för ett fall av narkotikabrott sedan han ertappats med att vara drogad den 22 mars i år. För detta döms han till 30 dagsböter à 120 kronor. Han ska dessutom betala 500 kronor till brottsofferfonden och även återbetala 600 kronor till staten för analyskostnader av hans blod.