Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias från misshandel

"Inte uteslutet att hon skadat sig själv".
Det anser Falu tingsrätt och friar en 58-årig man från Borlänge som stått åtalad för att ha misshandlat sin hustru.

Det var efter en händelse i Forssa den 13 oktober 2010 som mannen anmäldes för att ha misshandlat sin hustru.

Enligt anmälan skulle ett bråk mellan de båda slutat med att han slagit en blomkruka i hennes huvud och därefter ta ett kraftigt tag kring hennes handleder och kastat henne mot en säng där hon slog huvudet i sängkanten. Mannen skulle därefter ha kastat en blomkruka bredvid henne så att hon skadades då splitter från krukan träffade hennes ben.

Bakgrunden till bråket var att mannen vid tidpunkten hade en ökad kontakt med sin före detta hustru som han också har tre vuxna barn med. Att de hade en ökad kontakt berodde på att en dotter drabbats av sjukdom och behövde sina föräldrars stöd.

Mannens nya hustru var dock inte särskilt förtjust i de täta kontakterna mellan mannen och hans före detta hustru. Detta ledde också till att högljudda bråk uppstod, något som också lett till att polis vid ett tillfälle larmades till deras bostad. En anmälan upprättades också kvinnan men ärendet lades senare ned av polisen.

Kvällen som ledde till åtalet mot mannen var de ännu en gång osams kring mannens och exfruns kontakter. Enligt kvinnan sade mannen då att han ville gå tillbaka till exfrun för dotterns skull. Kvinnan ringde då upp den före detta hustrun för att fråga om hon ville ha tillbaka mannen.

Detta ledde enligt henne till ett utbrott från mannens sida som då slog blomkrukan i hennes huvud.

Mannen hävdar å sin sida hur hans nya hustru var otroligt svartsjuk och bland annat påstått att han bara hittat på att dottern var sjuk för att han skulle få träffa exhustrun. Hon var även svartsjuk över hur han kramat om sin dotter och hon såg också hans arbetskamrater som rivaler.

Kvinnan sade också att hon skulle göra livet till ett helvete för honom och hans familj om han lämnade henne.

Enligt mannen har kvinnan i samband med sina utbrott både rivit och på andra sätt skadat sig själv, något som mannen också menar at har skett då han anklagades för att ha slagit henne med en blomkruka.

Hans uppgifter stöds också av en polis som kom till parets bostad efter larmet om bråk. Mannen befann sig då utanför bostaden medan kvinnan låst in sig i badrummet. Några skador såg de inte då de fått ut henne från badrummet och det var inte någon oordning i deras bostad. Däremot fanns en krossad blomkruka i badrummet där kvinnan låst in sig.

I det rättsintyg som utfärdades efter att kvinnan läkarundersökts framgår det också att det inte kan uteslutas att kvinnan skadat sig själv.

Sammantaget finner tingsrätten det inte ställt bortom rimligt tvivel att mannen misshandlat kvinnan. Åtalet mot honom läggs därför ned.