Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frias för bluff med presentkort

Pengar sattes in på kontot, men det utlovade presentkortet kom aldrig.
Ändå frias den bedrägeriåtalade kvinnan i Hedemora. Hon hävdar att någon annan sålt presentkortet i hennes namn.

Annons

En kvinna i Västergötland annonserade på Blocket om att hon ville köpa presentkort på resor. Hon fick svar från en kvinna i Hedemora och satte in 2 500 kronor i förskott.

Efter en tid förstod hon att hon blivit lurad och gjorde en polisanmälan, vilket så småningom resulterade i en stämningsansökan.

Men kvinnan i Hedemora uppgav att hon inte haft någon kontakt med den andra kvinnan. Någon annan person hade i så fall kommit över viktiga uppgifter som hennes e-postadress, kontonummer och lösenord. Hon hade haft dessa uppskrivna i en anteckningsbok.

Hon lade aldrig märke till att hon fick in 2 500 kronor extra på kontot och utgick ifrån att alla pengarna som fanns var hennes egna.

Tingsrätten i Falun var oenig. Men majoriteten ansåg att det inte gick att bevisa att kvinnan i Hedemora begått brottet.

Rättens ordförande och en av nämndemännen var dock av en annan åsikt. E-postmeddelandena gick till Hedemorakvinnans adress och pengarna sattes in på hennes konto. Dessa omständigheter styrker att det är hon som är gärningsman.

Dessutom var hennes förklaring till hur någon kommit över lösenorden så osannolik att den kunde lämnas utan avseende, tyckte de.