Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friades från anklagelser om grova brott

Det var allvarliga anklagelser som riktades mot den 34-årige mannen från Ludvika.
Han var åtalad för grov misshandel och grovt olaga hot. Tingsrätten i Falun kom dock fram till att det inte var ställt utom rimligt tvivel att han hade gjort sig skyldig till brotten och åtalet ogillades.

Mannen och kvinnan var vid det aktuella tillfället, januari 2011, gifta men hade flyttat isär och ansökt om äktenskapsskillnad. Enligt kvinnan hade hon varit ute på krogen och ringde till mannen och frågade om hon fick sova över hos honom. Parets två barn och hennes barn från ett tidigare förhållande fanns i mannens bostad.

I bostaden blev de osams och kvinnan sa i förhör att mannen kastade en vällingflaska i huvudet på henne, knuffade ner henne i sängen och satte sig grensle över henne. Hon sa vidare att hon fick ta emot fem slag i ansiktet och slag i sidan av kroppen. Han hotade senare med att slå en champagneflaska i huvudet på henne och med en kniv i handen hotade han att döda henne.

Mannen hade en annan version av vad som hände. I förhör sa han att de hade lagt sig för att sova då hennes mobiltelefon ringde flera gånger och det kom flera sms. Han försökte stänga av telefonen och såg då "porriga" meddelanden från en kille. Han bad då kvinnan lämna bostaden vilket hon vägrade och då tog han tag i hennes armar varvid hon föll ned i sängen och han föll av misstag över henne. Senare diskuterade de vad som hade hänt och därefter lade de sig för att sova.

Falu tingsrätt noterar i sin dom att några direkta vittnesiakttagelser inte fanns och att ord stod mot ord. Och vid en samlad bedömning var det inte ställt utom rimligt tvivel att mannen hade misshandlat och hotat kvinnan. Därför ogillades åtalet.