Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrika Hillervik: Vi håller dig informerad i en extrem tid

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Det är en extrem tid just nu. Världen, Europa och Sverige kämpar med den andra vågen i en global pandemi. Samhälle efter samhälle stänger ner allt fler funktioner och i Dalarna fick vi så sent som i torsdags nya allmänna råd för hur vi som privatpersoner, föreningar, företag och organisationer ska bete oss i och med den ökade smittspridningen. På måndagen kom regeringens förstärkta restriktioner. Max åtta personer ska mötas i offentliga sammankomster. Man tar också bort undantaget för sammankomster och tillställningar på restauranger och serveringstillfällen.

Vi ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas - undvika butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Vi ska inte hålla möten, konserter, idrottsträningar och matcher. Och vi ska inte göra onödiga resor.

Det här påverkar så klart en mängd aktörer i samhället.

Krogbranschen går på knäna. I Ludvika höll krögarna så sent som förra veckan krismöte om nya 22-regeln och man vittnade om att det nu handlar om att försöka överleva. Det är inte säkert alla kommer att göra det.

Bibliotek och badhus stänger runtom i länet och i hela landet ber köpmannaföreningar regeringen om hjälp för att motverka att stadskärnor fullständigt slocknar och dör när butikerna står utan kunder.

I lördags kunde vi berätta hur lokala idrottsföreningar som till exempel Smedjebacken HC helt stoppar gemensamma träningar samtidigt som Hockeytvåan pausas till 31 december.

Lions julklappslotteri och den traditionsenliga julmarknaden ställs in, och planerade julfester i Ludvika och Smedjebacken blir inte av.

Samtidigt kämpar vårdpersonal för att vårda coronasjuka och testa eventuellt smittade runtom i Dalarna.

Allt det här och mycket mer berättar vi om i Nya Ludvika Tidning och på dt.se. Hos oss får du veta om utbrott skett någonstans eller om verksamheter stängs ned på grund av smitta. Vi håller dig uppdaterad om allmänna råd och nya riktlinjer. Vi rapporterar och berättar om människor som på olika sätt drabbats av pandemin. Och vi gör det källkritiskt och oberoende.

Till skillnad från många branscher ser vi en ökad efterfrågan på vår produkt i en tid med en global pandemi. I mars och april i år ökade antalet nya digitala kunder på dt.se med nästan 40% jämfört med förra året. I augusti var ökningen nästan 50% jämfört med föregående år.

För människor är det oerhört viktigt med snabb och pålitlig information - och att undvika ryktesspridning - i en skakig tid.

Hos oss får du just den informationen. I tidningen kan du läsa den i varje nummer av NLT. På dt.se kan du hålla dig uppdaterad minut för minut om hur läget förändras. Följ artikelserien Coronaviruset i dt-appen och du får notiser varje gång vi publicerar något om hur pandemin påverkar dalfolket.

Om du inte är kund hos oss och vill bli det för att kunna följa rapporteringen - går in här.

Fredrika Hillervik, chefredaktör Nya Ludvika Tidning

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips