Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrika Hillervik: Ett händelserikt år med lokalt fokus - nu satsar vi vidare!

Artikel 9 av 11
Nya Ludvika tidning i ny form
Visa alla artiklar

För ett år sedan bakade vi om Nya Ludvika tidning och tillförde mer redaktionella resurser till Ludvika och Smedjebacken. Vi bestämde oss helt enkelt för att bli mer lokala.

Samtidigt gick vi ut och frågade er läsare vad ni tycker om den lokala journalistiken. Vi lyssnade på era åsikter och bestämde oss för att satsa på mer lokal sport, lokala insändarsidor, fler människor i våra artiklar och mer lokalt näringsliv. Vi vet också att ni vill läsa om brottslighet och hur man jobbar lokalt med det. Och om dem som drabbas. Vi vet att ni gärna vill höra när personer gör positiva saker i lokalsamhället. Och vi vet att ni vill ha koll på lokal bostadsmarknad, arbetsmarknad och vad som händer med vägar och byggnationer i Smedjebacken och Ludvika. Och ni vill snabbt bli uppdaterade med de senaste nyheterna i era kommuner.

Vi vill ta större plats i det lokala samhället och det har vi lyckats med det senaste året.

Vi har bland annat granskat några av Ludvika kommuns projekt och kostnaderna för dessa. Vi har skrivit en mängd artiklar om lokala unga entreprenörer i Smedjebacken och Ludvika som vågar satsa på att driva eget. Vi har följt - och följer kontinuerligt upp - vad politikerna lovade inför valet 2018. Och vad de håller. Och vi har gått nära unga föräldrar i en artikelserie om vad det innebär att få barn i unga år.

Vi har också sett ett stort intresse för att lämna tips och diskutera vår journalistik bland er läsare. Ni ringer. Ni skickar insändare. Och ni är aktiva i våra lokala facebook-grupper Snacka om Ludvika och Snacka om Smedjebacken. En rad följare har vi också fått på vårt nya instagram-konto där vi bygger ett galleri av bilder på mer och mindre kända Ludvika- och Smedjebackenprofiler.

När pandemiläget nu ser något ljusare ut hoppas vi framåt dessutom kunna komma ut och träffa er läsare i högre grad. På stan, på byn, vid evenemang och föreningsmöten om önskan finns.

En liten nyhet i höst är att vi under en period kommer att satsa lite extra på att bevaka och finnas i Smedjebacken. Vi har fått statligt så kallat vita-fläckar-stöd för att bibehålla och utöka bevakningen området. Om detta berättar vi mer längre fram.

Nu ser vi fram emot att fortsätta bygga relationen med er - och erbjuda en ännu mer lokal Nya Ludvika tidning!

Fredrika Hillervik, Chefredaktör Nya Ludvika Tidning

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips