Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Sixtensson tremålskytt i Dala-Järnas seger mot Slätta U

Annons

Fredrik Sixtensson stod för ett hattrick när Dala-Järna besegrade Slätta U på bortaplan med 4–3 (1–2) i division 4 Dalarna i fotboll. Abdimajid Mohamed Ahmed gjorde också ett mål för segrarna, målen för Slätta U gjordes av Ebrima Savage, Rasmus Åberg och Rasmus Eriksson Vanemo.

Slätta U:s tränare Jonas Candika:

– Jag tycker vi gör en riktigt bra första halvlek, vi sätter vår matchplan och får utdelning på den. Det är stundtals lite av ett ställningskrig men vi har elva avslut varav två letar sig in i mål; det hade inte känts orättvist med något mål till. Energinivån och kvalitén är sämre i andra halvlek. Dala-Järna jobbar sig in i matchen genom ett lågt och kompakt försvarsspel och börjar vinna fler andrabollar än oss. Matchbilden är jämn även om jag tycker att vi fortfarande vaskar fram dom hetare chanserna. Dala-Järna har en del omställningar som oroar, dom har några pjäser som är riktigt tunga när dom får lite ytor att gå på. Det som i slutändan avgör matchen är ofrånkomligen dom två straffarna som Dala-Järna tilldöms. Totalt sett blir det en alldeles för stor uppförsbacke för oss att hämta upp.

Det innebär sjätte matchen i rad utan förlust för Dala-Järna.

Slätta U:s nya tabellposition är tionde plats, medan Dala-Järna är på femte plats.

Nästa motstånd för Slätta U är Malung. Lagen möts tisdag 19 juni 19.00 på Skinnarvallen. Dala-Järna tar sig an Vansbro hemma torsdag 21 juni 19.00.

Annons