Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Larsson blir Skandinavienchef

Annons

- Så nu blir man en gutt, i alla fall under veckorna. Jag räknar med att bo kvar i Falun och veckopendla till kontoret i Oslo. Det finns en passande flyglinje mellan Borlänge och Oslo, säger Fredrik.

Säfflebördige Fredrik är ett praktexempel på hur man kan göra karriär genom att arbeta sig uppåt.

Direkt efter militärtjänsten kom han till Tandådalen som säsongsjobbare i skidshopen där han vallade skidor, slipade stålkanter och utrustade turister.

Efter hand började han jobba med marknadsföring i Tandådalen, under några år i egen firma.

Han fick sedan jobbet som evenemangschef i Kupolen i Borlänge. År 2000 drog han till fjälls igen, som chef för skidanläggningen Stöten i Sälenfjällen.

Där skötte han sig så bra att de norska ägarna för några år sedan upphöjde Säffle-Larsson till chef för samtliga Norlandias anläggningar i Sverige.

Nu tillträder i dagarna han som chef för hela Skandinavien.

- Det blir förstås en spännande utmaning. Bolaget utvecklas positivt. Vi ska fortsätta på den vägen och att jobba med att stärka varumärket ytterligare, säger Fredrik Larsson.

Norlandia Hotell och Resorts består av 43 hotellanläggningar i Norge, Sverige och Danmark. I Sverige driver man bland annat Stöten i Sälen, Tanumstrand i Grebbestad på västkusten, Ronneby Brunn hotell i Blekinge och Strand Hotell Borgholm på Öland.

I Norge har kedjan 30 hotell över hela landet samt i Danmark tre i Köpenhamn.

Mer läsning

Annons