Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransmannen Gargouri klar för Dalkurd

Dalkurds första sommarförvärv är i hamn.
Fransmannen Marwan Gargouri, 25, är klar – för ett kompispris.
– Han skulle nog aldrig spela i någon annan klubb, för de pengar som vi erbjuder, säger sportchefen och vännen Adil Kizil.

Annons

Parterna är overens och papperen är inskickade till förbundet.

När transferfönstret öppnar den 15 juli är därmed fransmannen Marwan Gargouri officiellt tillbaka i Dalkurd.

När Gargouri senast spelade i klubben 2010/11 blev han nära vän med Adil Kizil, som då var målvakt. En vänskap som varit en nyckel för att locka hit den offensivt skicklige fransmannen.

– Jag har haft kontakt med honom som vän först och främst, och kollat hur det har gått för honom. När hans kontrakt gick ut frågade jag om han ville hjälpa oss. Vi behöver spelare nu när vi har så mycket skador, och det här är en kille som spetsar truppen väldigt mycket. Han är riktigt bra.

Kizil är även på jakt efter en central mittfältare, men förklarar samtidigt att värvningar på intet sätt får äventyra klubbens ekonomi.

– Vi jobbar med det vi har i fickan. Marwan blir inte en så dyr kostnad. Han är en vän som ställer upp och skulle nog aldrig spela i någon annan klubb, för de pengar som vi erbjuder. Det är mer känslor för klubben och vännerna i staden.

Centrale mittfältaren Ephrem Kidane, 19, som nyligen tränat med DFF är inte aktuell för en övergång från Hofors – åtminstone inte nu.

– En kille med bra egenskaper. Han är intressant – men längre fram. Jag vill se honom mer, eftersom jag hört att han bara spelat seniorfotboll i år.