Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransmän snabbast på vintervägar

Två fransmän toppar resultatlistan i Svenska rallyt efter andra dagen.
Sébastien Ogier har grepp om segern, med 31 sekunders försprång till Sébastien Loeb.

Annons

Sébastien Ogier blev femma 2010, och fyra året efter. Nu kör han i Volkswagens nya rallysatsning, och har fått en utmärkt start.

Fredagens sex sträckor i skogen blev en imponerande uppvisning av 29-årige Ogier. Han vann fem, och drygade ut sin ledning bit för bit.

Ogier är inte förvånad att det går så bra i utpräglade vinterförhållanden, men däremot över att ledningen blivit så stor. Han är drygt en halv minut före Loeb, i en Citroën, och finländaren Jari-Matti Latvala, segrare i fjol, som också bytt till Volkswagen.

Med så stor ledning kan det inte undvikas att börja tänka på segern. Det kan lägga ny press på Ogiers axlar.

– Det är okay. Jag är van vid att hantera press. Det brukar inte vara något stort problem, säger han.

Lite bakom de allra bästa gjorde 22-årige Pontus Tidemand från värmländska Charlottenberg en bra dag. Han ligger på sjätte plats i sin privatägda Ford.

– Kan vi hålla den positionen är det riktigt bra. Men det lär vi få kämpa för, säger han och medger att det gått över förväntan.

Tidemand skrattar åt frågan om han tänker på att han är det enda svenska hoppet i rallyt.

– Nej, jag tänker inte på det. Men det värmer att se så mycket folk och så många svenska flaggor ute på sträckorna, säger Pontus Tidemand.

Finländaren Mikko Hirvonen, som vunnit rallyt två gånger, åkte av tidigt på fredagen och är helt borta från tätstriden. Han tog revansch med att dela segern på den korta "superspecialen" på Färjestads travbana, med samma tid som Neuville.

(TT)