Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frank tror på nytt lyft i Dalkurd

Frank Pettersson lämnade Dalkurd inför 2012 för spel i Superettan med Jönköpings Södra.
Nu är 28-åringen tillbaka i Dalkurd.
– Jag tror på ett lyft i Dalkurd, säger Frank Pettersson.

Annons

Den AIK-fostrade målvakten svarade för en succésäsong i Dalkurd 2011. Och berikades med ett tvåårskontrakt av Jönköpings Södra. Med ett år kvar på kontraktet tar nu Dalkurd över Frank Petterssons tjänster 2013.

– Jag trivdes bra i Dalkurd och presterade bra. Det bidrog till att jag valde att spela för Dalkurd igen, berättar Frank.

Är du besviken över att det bara blev en säsong i Jönköping?

– Jag är inte besviken på Jönköping, men på mig själv.

– Jag fick chansen under våren i sju matcher, men jag kom aldrig upp i min tidigare nivå.

Jönköpings tränare, Falusonen Mats Gren, valde att satsa på Nicklas Helgesson som ordinarie målvakt under hösten och Frank Pettersson fick nöta reservbänken.

– Jag och Mats (Gren) hade ett bra snack i december och han berättade att han tänkte satsa på Nicklas (Helgesson) som förstemålvakt i år.

– Känslan efteråt var att jag inte ville riskera ett år på bänken, och då Dalkurd behövde en målvakt kom parterna överens om att Dalkurd ska hyra mig i ett år.

Jönköpings Södra har dock rätten att kalla hem Frank Pettersson vid eventuella skador på befintliga målvakter i a-truppen.

– Träningen börjar på måndag och det ska bli kul att återvända till Dalkurd.

– Jag såg att Robert (Mambo Mumba) blivit tränare och det tror jag var ett bra val.

Fanns det andra klubbar med i bilden?

– Det gjorde det, men jag vet vad jag får i Dalkurd. Att tjejen är från Borlänge spelade också in, avslutar en revanschsugen Frank Pettersson.