Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frank nära Brage

Målvakten Frank Pettersson har gjort succé i Dalkurd.
Nu trappar han upp sin elitsatsning.
– Jag har pratat med Brage, avslöjar 27-åringen.

Annons

Frank Pettersson besökte Superettanklubben Jönköpings Södra förra lördagen. Ett besök Frank var nöjd med, vilket DT-sporten tidigare berättat.

– Det är ingen hemlighet att jag hela tiden siktat uppåt i seriesystemet, berättar Frank.

En elitsatsning som nu ser ut att få sin fortsättning i Brage och Superettan. Enligt DT–sportens källa är Brage nära att skriva kontrakt med Frank Pettersson.

– Jag för diskussioner med Brage men jag har även andra alternativ, kommenterar Frank utan att vilja avslöja något närmare.

Men din målsättning är spel i Superettan kommande säsong?

– Så är det och det är min förhoppning att allt ska vara klart i mitten av nästa vecka.

– Samtidigt vill jag inte påstå att jag står och väljer mellan två Superettanlag (Brage och Jönköpings Södra, red anm), understryker Frank Pettersson.

Vad säger du om dina två år i Dalkurd och Borlänge?

– Jag har haft två bra år i Dalkurd och jag trivs även bra i Borlänge.

– Men innan jag bestämmer mig definitivt, ska jag även ha ett snack med Elvan (tränare, Dalkurd) i början av nästa vecka, svarar Frank Pettersson.

Det faktum att Brage inte förlänger med andremålvakten Pontus Hagström, talar också för att Frank Pettersson nya klubbadress blir Brage.

– Pontus Hagström har stått bakom "Gurra" (Gerhard Andersson) i 2,5 år. Jag har resonerat med Pontus om att det bästa för hans utveckling är att stå som förstemålvakt i ett a-lag, berättar Lars Håkman, elitansvarig i Brage.

– Nu har vi gjort klart med "Gurra" för ytterligare ett år, och en fortsättning för Pontus hade inte varit rättvist, understryker Lars Håkman.