Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från soffan till elddopet - han ska genomföra alla loppen

Artikel 2 av 2
Vansbrosimningen 2016
Visa alla artiklar

Han är en 26-årig kille och en föredetta soffpotatis. Men glädjen till träning kom tillbaka och nu ska han göra det som ngen har gjort förut - genomföra alla loppen under Vansbrosimningen.

Våtdräkten blev för varm inne i Maserhallen. Hela gänget slet av sig dräkterna och nöjer sig med simbrallor och glasögon.

Christoffer Hansson, en 26-årig Borlängebo, försöker hänga med Qwarnsvedens Triathlon klubb så gott han kan.

– Jag får lov att träna ihop med dem, det är snällt av dem, säger han.

Han har tränat sedan december och längtar tills han kan börja utomhus.

– Det är jobbigt att träna inomhus, jag vill ju simma rakt fram i öppet vatten. Jag har inte lärt mig vändningar än, så jag får kämpa. Men det går, berättar Christoffer.

Läs också: Kommunalråd ställer upp i Vansbros Swimrun

Christoffer vill utmana sig själv. Han gjorde enbart Vansbrosimningen i fjol men tyckte det kändes lite för lätt och ville göra något mer.

– Jag ville göra fler lopp och då hörde Vansbrosimningen av sig och tyckte jag skulle blogga för dem. Då blev det att jag bestämde mig för att göra alla loppen, säger han.

För en vuxen man är maxantalet sju lopp på åtta dagar, inklusive tuffa Triathlon. Christoffer har gjort Svenska klassikern tre gånger, men är inte någon idrottsman.

- Jag är en helt vanlig Svenssonkille som har spelat fotboll och hockey i sin ungdom. Först hamnade jag i soffan och kollade tv-serier, och var på väg att bli en soffpotatis. Men sedan upptäckte jag att det går inte bara att sitta ner. Så det började med lite löplopp, längdskidor och mera. I och med utmaningar så stärker jag mitt självförtroende, förklarar han.

En utmaning i utmaningen är att crawla hela vägen i alla simlopp. Något han inte klarade av i fjol under huvudloppet.

– Jag klarade bara ett par hundra meter i crawl då. Nu har jag gett mig tusan på att inte bröstsimma i något lopp, säger han.

Läs också: Crawlkurs inför sommarens Vansbrosimning

När ("om" verkar inte finnas i Christophers vokabulär) han har klarat detta? Ja då vet han redan vad nästa utmaning blir.

– Då ska jag åka Vasan under fem timmar. Och sen blir det Iron Man.

Hur man ska lyckas? Det finns inga hinder enligt Christoffer.

– Det är bara att få tiden att räcka till att träna så mycket som möjligt. Man får lägga pussel, det är lite tufft. Men det går, säger han.

Läs också: Vansbrosimningens kranskulla och kransmas