Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Framtidssatsning": Ludvikatandläkare till Smedjebacken

Efter 34 år som tandläkare i Ludvika tänker Bengt Mosseby ge sig in på nya marker.
– Senare i år öppnar vi en klinik i Smedjebacken.

Här kan du ladda ner den nya DT-appen i Appstore för iPhone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Mossebys Tandvård har gjort klart med Bärkehus om lokaler på cirka 80 kvadratmeter vid Vasagatan, snett emot Coopbutiken.

– Det var i samma lokaler som Anders Lindblom drev privatpraktik förr i tiden. Vi har fått god hjälp av Bärkehus och nu görs lokalerna i ordning och rustas.

Bengt Mosseby vågar inte ange något datum för när verksamheten kommer i gång i Smedjebacken.

– Förhoppningsvis kan vår hygienist Elisabet Enström börja där framåt försommaren och hon blir sedan stationerad i Smedjebacken. Jag räknar med att det blir full fart någon gång i höst och då kommer jag att arbeta där samt sköterskor. Tre eller fyra personer kommer att finnas på kliniken.

Satsningen i Smedjebacken möjliggörs genom ett samarbete mellan Mossebys Tandvård och Hartmans Tandvård, som har verksamhet vid Valhallavägen.

– Det här kommer inte att medföra några förändringar för våra patienter eller vår verksamhet vid Engelbrektsgatan. I dag är vi sju här i Ludvika och alla kommer att ha sina jobb kvar. Hos Hartmans är de tre tandläkare och det blir de som kommer att se till att det finns tandläkare här vid Mossebys Tandvård i Ludvika, framhåller Bengt Mosseby.

Han fyller 65 år i år och säger spontant att etableringen i Smedjebacken är lite av ett pensionsprojekt för honom. Han har dock inga tankar på att pensionera sig utan ser fram emot att arbeta som tandläkare i Smedjebacken under flera år.

– Och även efter den dagen när jag faller för ålderstrecket så kommer det att finnas tandläkare i Smedjebacken. Det här är en stadigvarande satsning, understryker han.

Redan för flera år sedan antydde Bengt Mosseby att det fanns planer på organisatoriska förändringar och samarbete.

– Både jag och Ted (Hartman) är övertygade om att framtiden för privat tandvård är samarbete mellan flera kollegor. Den tiden är förbi när var och en kunde sitta i sin låda och titta. Det här är en framtidssatsning.