Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Främby Hallar i fokus för återvinning

Återvinningsindustri, kan det vara något för Främby Hallar?
Frågan diskuterades vid en workshop i onsdags.
– Det finns möjligheter, säger Elin Bölske, miljökonsult på ÅF.

Främby Hallar har stora lokalytor att erbjuda och återvinningsindustri är en tänkbar verksamhet som skulle dra i gång där.

Olika intressenter, leverantörer, finansiärer, myndigheter slog sina kloka huvuden ihop vid en så kallad recyclingworkshop under onsdagen.

– Syftet är att hitta kontaktytor, metoder, kompetens och att kartlägga resursbehoven. Vi försöker hitta nya möjligheter inom återvinning och hur man kan koppla det till Främby Hallar, säger Elin Bölske som är projektledare.

Som sagt, lokalerna är gjorda för stora volymer och på frågan om gruppen kom fram till något specifikt svarar Elin Bölske:

– Elektronik är ett område, men vi började brett. Det ligger verkligen i framtiden att återvinna mer, samtidigt är det ett komplext problem att lösa. Jag tror att det kan bli något, det kan gå snabbt och det kan ta tid, men det fins möjligheter. Återvinning är ett måste.