Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frälsningsarmén i Falun ordnade julfest och gemenskap för ensamma äldre

Frälsningsarmèn i Falun ordnade en samling för de äldre som de har kontakt med, som sitter ensamma i sina hem och inte har möjlighet att fira julen med familj och vänner.

Det bjöds på musik och mat och framförallt gemenskap, och en kommentar från en som deltog var ”så fick jag komma ut hemifrån en stund”.

Det var Odd Fellow i Falun Logen 42 Dalarne, som bidrog med en summa pengar för att detta evenemang kunde genomföras.

Odd Fellow Orden har anor från mitten av 1700-talet och har sina rötter i skråväsendet och hantverksgillen i England. Den gren av Odd Fellow Orden som Sverige tillhör arbetar efter regler och ritualer som huvudsakligen utformades 1819, då logen Washington Lodge No 1 bildades i USA . Redan då tillkom de fyra budord som allt sedan dess varit en beskrivning av ordens huvuduppgifter: Att besöka de sjuka, hjälpa de nödställda, begrava de döda och uppfostra de föräldralösa. En av Odd Fellow Ordens grundstenar är den humanitära verksamheten.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel