Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågetecken kring Moras poängfarlige forward

Det är fortfarande oklart om Mora tvingas klara sig utan den poängfarlige forwarden Mattias Beck i onsdagens bortamatch mot Almtuna.
– Självklart är det viktigt för oss att ha med Mattias Beck på isen, säger Patrik Wener.

Hittills denna säsong har Mattias Beck noterats för åtta poäng (6+2) på elva matcher, och han inledde även fredagsmatchen med att göra mål.

Därefter tvingades han dessvärre kliva av efter att ha fått en smäll mot låret och knäet.

Enligt Moratränare Patrik Wener är det ännu oklart om han är tillbaka mot Almtuna.

– Mattias var med och åkte lite skridskor på träningen i dag (måndag), men vi måste nog avvakta ända till onsdagsvärmningen innan vi vet om han kan spela match eller inte. Självklart är det viktigt för oss att ha med Mattias Beck på isen. Han står för fart och hårt jobb där ute, och är en pålitlig poängplockare. Jag hoppas att han känner sig "hel" på onsdag.

Mattias Beck har själv samma förhoppning, men avvaktar:

– Jag körde rehab i dag (måndag). Det är inte helt hundra, men känns ändå okej. Jag blir nog inte borta lång tid i alla fall.

Även backen Patrik Andersson, som drabbats fler hjärnskakningar i karriären, tvingades bryta matchen mot Oskarshamn och det är oklart om han kommer att följa med till Uppsala.

Patric Wener gör en summering av det övriga skadeläget i truppen:

– Med Jeremy Colliton är det olika från dag till dag. Ibland mår han bättre och ibland sämre, men än så länge är han inte aktuell för spel, säger Moratränaren om den NHL-meriterade lagkaptenen som fick en smäll mot huvudet i matchen mot Södertäljde den 14 september.

Hittills har Colliton bara spelat tre matcher den här säsongen.

Hur går det för Alexander Hilmerson?

– Han träffar idrottsläkaren Leif Swärd i dag (måndag) eller i morgon, och sen får vi se hur det ser ut. Självklart hoppas vi att han kan spela med oss så fort som möjligt, han är en målskytt av rang när han får vara skadefri, menar Wener.

Alexander Hilmerson, med Mora som moderklubb, har haft stora skadebekymmer och genomgått två höftoperationer under det senaste året.

Den gångna säsongen spelade han sex matcher, och han väntar fortfarande på att få göra comeback.

DT-sporten har utan framgång sökt Alexander Hilmerson.