Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotskada blev Söderlings fall

Annons

Foten var svullen och rörelseförmågan blev därefter.

Fredagen den 13:e var inte Robin Söderlings dag. Storspelet från tidigare matcher var som bortblåst i kvartsfinalen mot Carlos Moya.

Skadan fick han i torsdags när han trampade snett under den välspelade, spännande och tuffa tresetaren mot Fernando Verdasco.

Efteråt satt Söderling med högerfoten lindad och hoppades att han skulle bli i tid till mötet med Moya.

Söderling fick läkarhjälp för att kunna genomföra kvartsfinalen:

Grusspecialisten Carlos Moya utnyttjade Söderlings brister och vann enkelt med 6_2, 6_4. Spanjoren bröt Söderlings serve till 2_1 i första set, i gamet efter missade Söderling den första av två breakchanser på hela matchen. Moya bröt sedan än en gång och så var första set kört.

Söderling kämpade på och försökte att vända matchen. Läktarna var fullsatta, 7|000 såg Söderling spela vassare i andra set. Han hade breakboll och chans att kvittera till 5_5 när spanjoren gjorde ett dubbelfel. Men i stället för break slog Söderling bort sig och Moya kunde spika 6_4.

Med tanke på foten, hade du spelat om det varit någon annan tävling än Båstad?

Söderling väntar fortfarande på den stora fullträffen på hemmaplatn. Hans hittills bästa resultat i Båstad är semifinal. Men bättre kan det bli _ om han kommer tillbaka.

Stefan Edberg, Mats Wilander och Jonas Björkman övergav Båstad när de stod på toppen av sina karriärer för att sedan komma tillbaka. Hur tänker du?

Hur betygsätter du veckans insats?

Att kämpa och att inte tappa huvudet när det går emot jobbar Söderling hårt med. Han tog själv upp ämnet eftersom Mats Wilander, Jonas Björkman och Thomas Johansson tidigare i veckan sagt "får Robin kontroll på sitt humör är han en spelare för topp-tio i världen".

Carlos Moya var inne på samma tema: "Söderling måste bli stabilare. Men han är ung och har tiden för sig".

Tre veckors semester väntar. Sedan åker Söderling till USA för några tävlingar före US open.

Finalen i Swedish open kan bli helspansk. Moya möter landsmannen Almagro i den ena semifinalen. I den andra spelar spanjoren David Ferrer mot Filippo Volandri, Italien.

TT

Mer läsning

Annons