Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotoklubbens almanacka klar

Nu finns 2013 års almanacka från Borlänge Fotoklubb ute till försäljning.
En almanacka som innehåller nostalgiskt bildgodis från flydda tider.

Sedan mitten av 1990-talet har Borlänge Fotoklubb varje år gett ut en almanacka fylld med fotografier som visar förändrade eller försvunna Borlängemiljöer och som allt har sin givna kundkrets.

– Vi brukar trycka upp 1000 exemplars av almanacka och det är inte många vi får över, berättar Göran Stenberg, almanacksansvarig i fotoklubben.

Årets bilder består till övervägande del av privata fotografier som inte publicerats tidigare.

– Inte mig veterligen i alla fall. Bilderna är tagna av Gustaf östlund vars släkt ställt bilderna till Rädda Bilden-kommitténs förfogande och de har i sin tur lånat ut dem till oss, förklarar Stenberg som även riktar en uppmaning till Borlängeborna att titta igenom sina gamla fotoalbum för att se om där finns någon spännande bild med gamla Borlängemiljöer.

– Vi tar tacksamt och gärna emot fler bilder till kommande års almanackor. Almanackan är som sagt alltid en storsäljare och faktum är att folk börjar fråga efter den långt innan den finns i butik.

I butik finns den nu i alla fall. Borlänge Fotoklubbs almanacka säljs hos Polyfoto, Mode Eva, Norbergs herrfrisering, Klipp- & Färgstudion samt Yrkesskospecialisten i Domnarvets centrum.