Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsskandalen i Italien vidgas

Annons

En ny undersökning pekar på att fusket inom den italienska fotbollen är mer utbrett än vad man tidigare trott.

Ytterligare en serie A-klubb samt flera domare har dragits in i fotbollsskandalen.

Sörjan i den italienska fotbollen blir allt djupare. På fredagen anklagades ytterligare en serie|A-klubb, Messina, för att ha varit iblandade i uppgjorda under säsongen 2004_2005.

Messina slår dock i från sig:

Det är åklagare i Neapel som kommit med de nya uppgifterna efter att ha avslutat sin undersökning om fusket inom den italienska fotbollen. Skillnaden mot tidigare undersökningar av fotbollsskandalen är att denna görs av en allmän åklagare som utreder rena lagbrott, alltså inte bara överträdelser av sportens regler.

Förutom anklagelserna mot Messina lades bland annat följande fram:

Det italienska domarförbundet reagerade på nyheterna genom att direkt stänga av fyra domare som skulle döma matcher till helgen.

Den allmänna åklagaren Filippo Beatrice sade på fredagen att åklagarna siktar på att ta fallet till domstol innan juni.

Åklagarna ger följande exempel på vad som varit signifikativt för de misstänkt uppgjorda matcherna: Domarna delar ut gula kort till spelare så att de stängs av till viktiga möten (påfallande ofta mot Juventus), feldömda straffar och orätta offsideavvinkningar.

Italienska fotbollsförbundet straffade inför säsongen fem lag för sin inblandning i skandalen, poängavdragen har justerats under säsongens gång. Juventus, som flyttades ned till serie|B, dras med nio minuspoäng. I serie|A har Fiorentina -15, Reggina -11, Milan -8 och Reggina -3.

TT

Mer läsning

Annons