Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollscup utan skor

/
  • Glädjen var stor när barcelonaspelarna fick ta emot sin välförtjänta pokal. Det blev en tuff heldag på Stallplan med åska, ösregn, sol och hårt motstånd från de andra lagen.  Foto: Karin Grahn Wetter
  • FC Barcelona tog hem segern med 2-0 mot AIK.  Foto: Karin Grahn Wetter
  • Newcastle United hade sin egen cheerleader-trupp. Cheerleader-tjejerna hör vanligtvis hemma i Hedemora gymnastiksällskap. På topp står Cassandra Andersson-Söderberg.  Foto: Karin Grahn Wetter
  • Runde Borg bjöd på storslagen invigningssång och fick med sig hela publiken.  Foto: Karin Grahn Wetter
  • Real Madrid taktiksnackade före första matchen.  Foto: Karin Grahn Wetter
  • Somliga spelade i strumplästen, andra spelade utan.  Foto: Karin Grahn Wetter

Annons

I år var 120 spelare anmälda, de flesta från Hedemora, Säter och Avesta. Lagen möts för att spela fotboll utan skor, med en platsboll. När Jonas Andersson och Fredrik Björklund drog igång cupen för fyra år sedan var de bara 30 personer.

- Det har blivit mer och mer seriöst. Vi är egentligen bara ett gäng som vill spela fotboll, dricka öl och ha roligt, säger Fredrik Björklund.

Fotbollscupen har blivit en av sommarens höjdpunkter. Den avslutas med bankett på Stora Hotellet. Där delas priserna ut och spelarna får umgås. Många är hemvändare som är här över sommaren.

- Alla känner varandra. Två av spelarna har åkt hit från Strömstad för att spela, berättar Fredrik.

Cupen invigdes med den svenska nationsalsången ledd av Rune Borg. Han backades upp av en stadig manskör i matchtröja och strumpor. Rune Borg delade även ut Rune Borg-priset till årets bäste spelare. Det gick till målvakten Jonas Magnusson.

- Han har räddat laget, spelat säkert och bra. Han är hockeyspelare i vanliga fall men har visat sig vara en duktig målvakt också, säger Rune.

I finalen möttes AIK och FC Barcelona där Barcelona segrade med 2-0.

Annons