Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga avbräck för KIK

/
  • Viktig kvartett. David Hindriks, Andreas Färjevall, Magnus Taavo och liggande målvakten Mikael Wiklund är hörnstenarna i årets upplaga av Kvarnsvedens IK.

Annons

Efter fjolårets misslyckande, då Kvarnsveden gick ut med målsättningen att vara med och slåss om förstaplatsen, som tillslut bara blev en sjätteplats är det en betydligt mer försiktig Lundin, som uttalar sig:

- Vi slår ur underläge, och tar en match i taget.

Trots frånfallet av namnkunniga spelare är Lundin pliktskyldigt positiv inför säsongen.

- I fjol kretsade det mesta kring Fredrik Bengtsson och hade han en dålig dag, så fanns det inga andra som kunde ta tag i det, idag har vi spridit ut ansvaret på samtliga spelare.

Även fast att ansvaret är frikostigt utdelat inför säsongen så får nog kvartetten, Mikael Wiklund, David Hindriks, Magnus Taavo och Andreas Färjevall dra ett stort lass.

- Är det några som måste prestera så är det de, fortsätter Lundin, som också vill nämna sena nyförvärvet från Falu FK, Niklas Johansson.

- Han har ändå varit med och konkurrerat om en plats i division I och hittills visat sig duktig. Vi har konkurrens på varje plats så det känns bra.

Det unga borlängelaget får dock tuffast tänkbara start då man inleder borta mot Gestrike/Hammarby för att vidare ta sig an Valbo och Bollnäs, samtliga tippade topplag.

- Det spelar ingen roll, vi ska ju möta alla lag ändå, men kan vi få med någon poäng därifrån skulle det vara riktigt bra, avslutar Lundin.

Tyvärr får man, i premiären och förmodligen resten av säsongen, klara sig utan målfarlige Robin Lazlo som slitit av ett korsband.

Ett tungt avbräck naturligtvis, men kan Roger Lundin lyckas ersätta erfarenhet och rutin med ungdomlig entusiasm så kan det trots allt bli en trevlig säsong för borlängelaget.

Mer läsning

Annons