Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnparad när Sporten tar tempen på dalafotbollen – i långt uppsnack inför cupkvalfinalen: "Lyfter den lokala fotbollen"

En timmes uppsnack – och sedan en livesänd Svenska cupen-kvalfinal. Det bjuder Sporten på under onsdagskvällen.
– Vi fortsätter ambitionen med att vara bäst på fotbollen, som vi vet berör många människor, säger sportens nyhetschef Markus Josefsson.

Annons

SE MATCHEN Kvarnsveden–IFK Mora i Svenska cupen-kvalfinal här

Många är profilerna som gästar Sportens långa studiosändning, med start 18.30 på onsdagen, inför Svenska cupen-kvalfinalen Kvarnsveden–IFK Mora.

* Jonas Björkgren, fram till för ett par veckor sedan tränare för en av Sveriges bästa fotbollslag på damsidan, Eskilstuna United, och förra veckan klar som expert i Mittmedias stora satsning på Elitettan.

* Lasse Ericson, IFK Mora, Dalarnas mest meriterade nu aktive fotbollstränare med en bakgrund i såväl Brage som Dalkurd och Kvarnsvedens IK.

LÄS MER: IFK Moras krisstart i tvåan – hör ordförandens svar på Lasse Ericsons kommentar om tveksam fortsättning

* Sercan Yilmaz, en av länets mest lovande tränare vars Kvarnsvedens IK har fått en kanonstart på division 3-säsongen.

LÄS MER: Nytt målkalas för Kvarnsveden – 31–1 på fem matcher: "Målet är division 2"

* Bengt Ottosson, tidigare tränare i de båda finalmotståndarna som i höstas förde upp Brage i Superettan och sedan årsskiftet jobbar som fotbollsutvecklare på Dalarnas fotbollförbund.

LÄS MER: Ottosson om uppbrottet från Brage – och nya fotbollsjobbet: "Var dags att göra något annat"

* Oscar Lundin, en av spelarna som har gått vägen via Kvarnsvedens IK för att nu vara ett av utropstecknen i det Brage som med en tredjedel av Superettan spelad ligger femma.

LÄS MER: Lämnade Brage för Kvarnsveden – nu gör de succé i Superettan: "Fick ett helt annat självförtroende"

Sändningen leds av Sportens reportrar Oskar Magnusson, programledare, och Kristian Bågefeldt, elitfotbollsexpert som också kommenterar matchen tillsammans med Jonas Björkgren.

– Cupkvalfinalen är vår egen Champions League-final och att ge den det här utrymmet är en del i vår ambition att, i samarbete med Dalarnas fotbollförbund, lyfta den lokala fotbollen. Vi vill ta greppet om vart dalafotbollen är på väg efter Dalkurds flytt till Uppsala. Det kommer att bli intressanta diskussioner och debatter om allt från taktik till spelarutveckling och centralisering, säger Markus Josefsson.

– Dessutom tror jag att vi har att se fram emot en riktigt bra och jämn final mellan två lag med en i grunden positiv fotbollsfilosofi, om än att IFK Mora har fått en väldigt tung inledning på division 2-äventyret. Det blir också en hjärnornas kamp mellan Dalarnas fotbollsnestor Lasse Ericson och "lärjungen" Sercan Yilmaz. Att det i potten dessutom ligger en plats i Svenska cupen, där platsen i många år varit "vikt" till Brage som nu är direktkvalificerat via sin återtagna plats i Svensk elitfotboll, gör förstås matchen extra intressant.

Mer läsning

Annons