Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianskaklacken kastade knallskott mot Dalkurdspelare – matchen avbruten

Matchen mellan Syrianska och Dalkurd avbröts, efter att någon i hemmaklacken kastat in ett knallskott mot Dalkurds Richard Yarsuvat.
– Spelaren har förts till sjukhus för att kontrollera hörseln, säger matchdelegaten Lars Wilhelmsson till Cmore.
Matchen kommer inte spelas klart under lördagen.

Annons

TV: Skandalscenerna i Södertälje.

I den 68:e matchminuten – med Dalkurd i ledning med 3–1 – kastade någon i Syrianskas klack på den östra läktaren in ett knallskott. Ett knallskott som brann av nära Dalkurds anfallare Richard Yarsuvat.

Yarsuvat blev ligggande och matchen i Superettans elfte omgång avbröts omedelbart. Även andra spelare, som Syrianskas Success Nwosu och Samuel Akintioye samt Dalkurds Rawez Lawan, stod nära smällen och blev synbart påverkade.

Det var inte det första knallskottet som kastades under matchen. Redan tidigt i första halvlek brände Syrianskas fans av ett. Dessutom tändes ett stort antal bengaler vid olika tidpunkter, bland annat tidigt i andra halvlek.

Just Richard Yarsuvat skickade in det mer eller mindre avgörande målet, 3–1, efter bara två minuter av andra halvlek. Ett kyligt avslut i anfallarens första möte med Syrianska, klubben han skrev på för inför säsongen 2016.

Men redan i första halvlek spelade Dalkurd ut sitt register. Robin Tranberg nickade in en hörna och Rawez Lawan avslutade ett mönsteranfall. Gästerna hade 2–0 efter en dryg halvtimme, innan Kevin Bisse reducerade för Syrianska i 41:a minuten.

Efter att matchen avbröts var det oroligt på arenan. Enskilda supportrar gav sig på ordningsvakter och polis fysiskt. Två ordningsvakter tvingades uppsöka sjukhus på grund av skador från inkastade föremål.

Syrianskas lagkapten var framme vid klacken, men först när man började utrymma läktaren dämpades stämningen.

Hemmafansen evakuerades från arenan och en stor del av sittplatspubliken lämnade även de under tiden som ett matchmöte hölls om huruvida matchen skulle fortsätta eller inte.

Efter ett långt avbrott presenterade matchdelegaten Lars Wilhelmsson att matchen inte skulle spelas klart i dag, lördag. Ett beslut som sedan ändrades, för att senare ändras tillbaka en sista gång för det definitiva beskedet att matchen inte kommer återupptas under lördagskvällen.

Uppdatering klockan 02.50.

Polisen uppger att man tagit hand om pyroteknik både inne och utanför arenan, och att detta resulterat i anmälningar om brott mot ordningslagen. Två anmälningar skrivs angående försök till grov misshandel där brottsoffer fått pyroteknik kastad mot sig.

Richard Yarsuvat ligger ned efter att knallskottet kastats in.

Texten kan komma att uppdateras.

Mer läsning

Annons