Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirius tillbaka i allsvenskan – hoppet lever för Dalkurd

Sirius säkrade på måndagen avancemanget till allsvenskan.
I och med 1–0-segern borta mot Halmstad skaffade sig Uppsalalaget ett ointagligt försprång till just Halmstad på kvalplats inför de två avslutande omgångarna.
Resultatet innebär samtidigt att Dalkurd fortfarande har chans att nå den allsvenska kvalplatsen.

Annons

Senast Sirius spelade i allsvenskan var 1974. Efter segern borta mot Halmstad i måndagens toppmöte är laget tillbaka i finrummet.

Samtidigt som det jublades bland Sirius-anhängare tändes ett nytt hopp hos Dalkurds supportrar. Om Halmstad hade vunnit mot Sirius, så hade Dalkurd varit klart för Superettan nästa säsong.

Nu, med två omgångar kvar, finns fortfarande en liten chans kvar för nykomlingen från Borlänge att nå kvalplatsen på Halmstads bekostnad.

I de sista omgångarna möter Dalkurd Gais borta och Sirius hemma medan Halmstad närmast ställs mot Trelleborg borta för att sedan avsluta mot AFC United hemma.

AFC, som har fyra poäng mer än Halmstad, har chansen att säkra en plats i allsvenskan redan i den näst sista omgången hemma mot Åtvidaberg.

LÄS ÄVEN:

Klart: Superettanlaget flyttar till Eskilstuna

Bengaler och bangers på högriskmatchen mellan Dalkurd och Assyriska

Två förlorare i Borlänge – Dalkurd och Assyriska kryssade

TV: Balas drömmål räckte inte för Dalkurd – "Det är verkligheten och vi får leva med det"

Sirius, i blått och svart, är klart för allsvenskan. Dalkurd (Heradi Rashidi på bilden) har fortfarande chansen att få kvala till högsta serien.

Mer läsning

Annons