Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejält manfall i Dalkurd inför måstematchen – "Får möblera om lite"

Säsongens viktigaste match – igen.
Då kommer Dalkurd till spel med ett rejält manfall.
– Någon annan får chansen och vi kanske får chansen att testa något nytt. Vi får vända det till något positivt istället, säger Dalkurds tränare, Poya Asbaghi inför hemmamatchen mot Assyriska.

Annons

Säsongen kunde ha varit i fara, men efter att Henrik Löfkvist magnetröntgat sin skadade fot under veckan så är tongångarna klart mer positiva i Dalkurdlägret.

– Det är mer positivt än vad vi först befarade. Men mycket hadlar faktiskt om vad som finns i "Henkes" huvud. Det finns nog en del fotbollspelare som, med "Henkes" skador skulle ställa skorna på hyllan och satsa på nästa säsong. Men hans vinnarskalle gör att han kan överkomma skador som man egentligen ska vara på sidan för, säger Poya Asbaghi och fortsätter:

– Han tränade faktiskt idag (läs: fredag) och det var den mest positiva träningen på länge för honom, så han kan i alla fall sitta med på bänken.

Henrik Löfkvist finns med i truppen mot Assyriska.

Asbaghi kommer dock att få experimentera en hel del med sitt manskap för att få ihop en startelva.

Simon Stenberg och George Moussally har båda problem med baksidor och missar matchen.

Diego Montiel är ett osäkert kort efter att han tidigare i veckan drabbats av halsfluss.

Även Benjamin Hjertstrand har känning i en baksida samtidigt som Kujtim Bala har ont i en axel, men båda beräknas vara med i truppen.

Dessutom är Rawez Lawan avstängd.

– Vi får möblera om lite i startuppställningen och några spelare får spela på lite andra positioner. Vi får anpassa vår uppställning efter vilka spelare vi har tillgängliga och vilka vi möter.

Poya Asbaghi, tränare i Dalkurd FF.

Asbaghi är dock inte allt för orolig, menar han.

– Bredd har vi och jag räknar med vilken spelare som helst som kommer in eller är med på bänken. De är ju här för att vara tillräckligt bra för att vinna sådana här matcher, så jag är inte ett dugg orolig. Det såg väldigt bra ut på träningen, framför allt igår, och det gör mig väldigt optimistisk inför matchen.

Det är ju under den här perioden det avgörs. Hur känns det för dig som tränare att ni blir så hårt drabbade just nu?

– Det spelar ju egentligen ingen roll om det här händer nu eller för tio omgångar sedan. Det är andras åsikter att vissa matcher är mer viktiga än andra. Alla matcher har alltid varit lika viktiga för oss. Det är ett tråkigt svar, men så är det.

– Jag tänker mer att om en dörr stängs så öppnas en annan. Någon annan får chansen och vi kanske får chansen att testa något nytt. Vi får vända det till något positivt istället.

Hur revanschsugna är ni efter förusten mot Assyriska i premiären?

– Det är klart. Vi var revanschsugna på Degerfors senast också i och för sig. Men det är klart, Assyriskamatchen var vår första i Superettan och vi gjorde en bra första halvlek i Södertälje, innan vi drabbades av den där utvisningen (på Omar Jagne sent i första halvlek). Så det är klart att vi har väntat lite extra på den här matchen. Det hoppas jag syns.

LÄS ÄVEN:

Matchguide: Allt inför Dalkurd–Assyriska

Dalkurd öppnar för Brwa Nouri: "Alltid ett alternativ"

Sirius rycker i Montiel – Dalkurd vill förlänga: "Har lämnat ett förslag"

Efter skandalscenerna mot Syrianska: Fler poliser när Dalkurd möter Assyriska

Mer läsning

Annons