Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguide – ALLT inför Gais–Dalkurd

Dalkurd har fortfarande en liten chans att knipa en kvalplats till allsvenskan.
Då krävs dock seger i bortamatchen mot Gais. Här är förutsättningarna.

Annons

Superettan, omgång 29

Gais–Dalkurd FF, Gamla Ullevi, söndag 15.00

Trolig startelva

Frank Pettersson – Henrik Löfkvist, Jesper Nyholm, Alexander Ekblad – Omar Jagne, Predrag Randelovic, Rawez Lawan, Dusan Djuric, Kujtim Bala – Ahmed Awad, Mirkan Aydin.

Frånvaroläget

Oke Akpoveta (avstängd), George Moussally (lår), Simon Stenberg (lår).

Notera att...

+ Frånvaroläget är fortsatt lite ansträngt i Dalkurd. Rawez Lawan är visserligen tillbaka från sin avstängning, men i gengäld är Oke Akpoveta avstängd efter sitt röda kort mot Assyriska. Diego Montiel har börjat träna under veckan, men är ett frågetecken mot Gais. Detsamma gäller Tom Söderberg som varit magsjuk.

Oke Akpoveta är avstängd mot Gais.

+ Dalkurds hopp om en kvalplats till allsvenskan lever fortfarande. För att det ska fortsätta göra det får dock inte Halmstad vinna mot Trelleborg. Detta i en drabbning som har avspark direkt efter Dalkurds match.

+ Resultatet när lagen möttes på vårsäsongen blev 2–2 efter att Gais kvitterat med åtta minuter kvar att spela.

+ Gais ligger på sjunde plats, i ett ingenmansland, i tabellen och har inget mer än hedern och enstaka placeringar att spela för.

+ Det torde vara låga odds på kryss i matchen. Gais har spelat oavgjort i hela tolv matcher under säsongen – flest i serien. Samma siffra för Dalkurd är elva.

+ Gais är ett av seriens allra bästa hemmalag och har bara förlorat en match på Gamla Ullevi. Totalt har man tagit 16 poäng hemma, vilket är tredje bäst i serien. Dalkurd har å sin sida inte förlorat någon hemmamatch, men har spelat mer oavgjort och därmed tagit en poäng mindre.

+ Gais har seriens näst bästa publiksiffra på hemmaplan. Snittet på Gamla Ullevi ligger på 3 380 personer. Bara Halmstad, på 3 437, har en högre siffra.

+ Gais får klara sig utan mittfältaren Craig Henderson som är avstängd.

Så går snacket

Dalkurd-tränaren, Poya Asbaghi: "Det gäller att göra mycket av det som vi gjorde bra senast mot Gais, men vara ännu mer kliniska."

"Gais har en väldigt bra klack bakom sig, som alltid trummar på på hemmamatcherna. Och det märks på dem att det blir lite skillnad på laget hemma jämfört med borta. Annars är Gais ett av de bästa lagen i serien, individuellt."

Gais-tränaren, Benjamin Westman, till gp.se: "För oss är varje placering i tabellen viktig. Vi bygger självförtroende inför nästa säsong och alla spelarna vill ha en snygg avslutning."

Hänt i veckan

Dalkurds Kujtim Bala efter krysset mot Assyriska:

Dalkurd hoppas förlänga med trotjänaren: "Vill att han ska vara här i minst tio år"

Han blev kung med Kings – nu är Törnros framtid i Dalkurd oklar: "Ska ha ett snack"

Sirius tillbaka i allsvenskan – hoppet lever för Dalkurd

Dalkurdmittfältaren efter nya missräkningen: "Vi kommer att slåss till slutet"

Mer läsning